Akkuyu Ngs: Çed Raporuyla İlgili Düzenlemeler 15 Ağustos'a Kadar Tamamlanacak

Akkuyu Ngs: Çed Raporuyla İlgili Düzenlemeler 15 Ağustos'a Kadar Tamamlanacak

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu üzerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirtilerek, söz konusu düzenlemeler ile ilgili olarak yapılan çalışmaların 15 Ağustos 2.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu üzerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirtilerek, söz konusu düzenlemeler ile ilgili olarak yapılan çalışmaların 15 Ağustos 2013 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

Akkuyu NGS AŞ, 5 Temmuz 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu’nun onaylanmadığı ve yeniden başvuru yapılması gerektiği şeklinde yapılan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bildirilen yorum ve öneriler doğrultusunda rapor üzerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, söz konusu düzenlemeler ile ilgili olarak yapılan çalışmaların, 15 Ağustos 2013 tarihine kadar tamamlanacağı ifade edildi. ÇED Raporu ile ilgili sürecin, mevzuata uygun olarak yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, sürecin dışında ÇED Raporu’nun reddedilmesi ya da yeniden ÇED Raporu için başvuruda bulunulması gibi bir durum söz konusu olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşleri ışığında, ÇED Raporu’nda yapılacak düzenlemelerin de proje uygulama takviminde herhangi bir gecikmeye mahal vermesi beklenmemekte olduğu dile getirildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.