Akgül: Tesis hamlesi başlattık

Akgül: Tesis hamlesi başlattık

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye’de tesis hamlesi başlattıklarını, birçok kentte tüm spor branşları için spor salonları, yüzme havuzları, tartan pistler ve diğer tesislerin inşa edild

TSYD tarafından düzenlenen, “48. Spor’un zirvesi” seminerine katılan Akgül, 2011 yılında Türk sporunu büyük programlar beklediğini belirtti. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum’a çok ciddi tesisler kazandırdıklarına işaret etti ve bu tesislerde geleceğin şampiyon sporcularının yetişeceğine inandıklarını vurguladı. Akgül, 2010 yılında alınan madalyalara bakıldığı zaman, gelecekte başarı beklemenin abartılı olamayacağını da dile getirdi. GSGM olarak tesis hamlesi başlatmakla kalmayıp, başlayan projeleri de kısa sürede sonlandırdıklarını da açıklayan Genel Müdür Akgül, “Eskiden bir tesisin tamamlanması uzun yıllar alıyordu. Artık bir, en fazla iki yıl içinde tesisler bitirilip hizmete açılıyor” diye konuştu.
Amatör branşlarda son yıllarda yakalanan başarıda tesisleşmenin önemli rol oynadığına dikkati çeken Yunus Akgül, kısa vade için hedefledikleri başarıyı yakaladıklarını, uzun vadede daha fazla branşta başarı beklediklerini bildirdi. Akgül, ayrım yapmadan tüm branşlar için gerekli tesis yatırımı ve diğer katkıları yaptıklarına değinerek, şunları kaydetti: “Tesis ve diğer yatırımların karşılığını aldık. Birçok branşta önemli dereceler, başarılar ve madalyalar geliyor. Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya almak güzel ama bizim için asıl hedef, olimpiyat oyunlarına en fazla sporcuyla gidip en fazla madalyayı alabilmek.”
Türkiye’nin gerçekleştirdiği her büyük spor organizasyonunda yüzünün akıyla çıkmasının gelecekte olimpiyatların Türkiye’ye verileceğini bir habercisi olduğunu ifade eden Akgül, “Böylesine geniş çaplı bir organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkmak ülke adına büyük bir gurur. Türkiye, artık hem yaz hem kış olimpiyatlarını düzenleyecek düzeye gelmiştir. Bunu ülkemize gelen yabancı otoriteler zaten dillendiriyor. Geçmişte maketler üzerinden sunumlar yapan Türkiye devri artık geride kaldı. Hem yaz hem kış olimpiyatlarını düzenleyecek kadar spor tesisini sahip olan Türkiye, bundan sonra olimpiyatları ülkeye getirmek için çaba gösterecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.