Akgül: Ortak aşkımız Türk sporu

Akgül: Ortak aşkımız Türk sporu

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nce (TSYD) düzenlenen “48. Yıl Sporun Zirvesi Semineri” Antalya’da başladı.

Club Hotel Sera’da gerçekleştirilen seminerin açılışına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile teknik adamlar Fatih Terim ve Mustafa Denizli, bazı federasyon başkanları, hakemler, sporcu ve çok sayıda spor yazarı katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya’nın turizm, tarım ve sporun başkenti konumunda olduğunu söyledi. İl genelinde 500 tane futbol sahasının yanı sıra çok sayıda golf sahasının da bulunduğunu belirten Altıparmak, Antalya’nın önemli spor organizasyonlarına evsahipliği yaptığını kaydetti. Altıparmak, “Dünyanın sayılı takımları ve spor adamları geliyor. Spor yazarlarına da görev düşüyor. Uluslararası meslektaşlarınıza Antalya’yı tanıtın” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da “2010 yılının sporda şiddet adına güzel yıl olmadığının farkındayız. Yasa meclise sunuldu. Tasarı incelendiğinde, eleştiriyi hapisle cezalandıracak bir madde var. Bundan dolayı başınıza sıkıntılar geleceğini düşünüyorum” diye konuştu. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Türkiye’nin organizasyonlarda önemli bir yere gelmesine karşın, ev sahipliği yapılmayan organizasyon kalmaması gerektiğini söyledi. Atalay, Erzurum Kış Oyunları’na 600 milyon lira kaynak aktarıldığını ve devletin önemli yatırımlar yaptığını söyledi.
PLANLARI LONDRA OLİMPİYATLARI ÜZERİNE KURDUK
GSGM Yunus Akgül de gazetecilerle spor camiasının Türk sporunu bulunduğu yerden daha yükseğe taşıma hedef ve hevesini paylaşan insanlar olduğunu söyledi. “Ortak aşkımız Türk sporu ve sporcusu” diyen Akgül, şöyle konuştu: “2011’de bizleri, hem organizasyonel, hem de sportif anlamda büyük takvimler bekliyor. 2005’de İzmir’de düzenlediğimiz Üniversite Yaz Oyunları’nın ardından, bu defa Erzurum’da Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı düzenleme gayretindeyiz. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak bu dev organizasyon için büyük bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yine 2011’in Temmuz ayında Trabzon’da 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı yüz akıyla tamamlama gayretinde. Türkiye ayrıca, 2011 yılında Dünya Güreş Şampiyonası’na ve birçok önemli organizasyona yine evsahipliği yapacak. Neredeyse her alanda bir dünya başkenti olan İstanbul, 2011 yılından itibaren üç yıl süreyle  WTA Dünya Tenis Şampiyonası’nı düzenleyerek, dünya tenisinin de başkenti olacak.”
BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARININ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU
“Hiç şüphe yok ki, amatör sporun Oscarıdır olimpiyatlar” diyen Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu dönem hedefimizi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na en fazla sayıda katılım ve en fazla sayıda madalya olarak koyduk. Bütün planlarımızı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları üzerine kurduk. Çalışmalarımız bu amaca yönelik olarak sürüyor. 2012 Londra’da farklı bir Türkiye vizyonu çizmek istiyoruz. Birçok branşta başlattığımız proje başarı ile gidiyor. Hedef 2012’de çok farklı bir kafile ile Londra’ya gitmek. Bugünün çocuklarını yarının olimpiyat şampiyonu yapmak için verdiğimiz bu çabayla, inanın bayrağımızın olimpiyat semalarında dalgalanmaması için hiçbir neden yok.”
2010’a dönüp bakıldığında bundan “zafer yılı” olarak bahsedilmesinin abartılı olmayacağını anlatan Akgül, “Türk spor tarihindeki toplam madalya sayısı kadar madalya kazandığımız bir dönemi yaşadık. Türk sporu 2010 yılında adeta şaha kalktı” dedi. Avrupa, dünya şampiyonalarının yanı sıra dünya kupası ve önemli grand prix turnuvalarında büyük başarılara imza atan sporcuların, aynı zamanda Türk sporuna birçok ilki yaşatma onuruna eriştiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.