Akdoğan: Kamu Düzeni Sağlanmadıktan Sonra Kimseyle Konuşmayız

Akdoğan: Kamu Düzeni Sağlanmadıktan Sonra Kimseyle Konuşmayız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hakkari Yüksekova’da 3 askerin şehit edilmesine tepki göstererek, "Bu büyük bir alçaklıktır ve büyük bir korkaklıktır. Sivil giyimli, silahı olmayanlara gidip kafasına kurşun sıkmak bu korkaklığın...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hakkari Yüksekova’da 3 askerin şehit edilmesine tepki göstererek, "Bu büyük bir alçaklıktır ve büyük bir korkaklıktır. Sivil giyimli, silahı olmayanlara gidip kafasına kurşun sıkmak bu korkaklığın en büyüğüdür. Alçaklığın en büyüğüdür." dedi.

Akdoğan, partisinin Adana İl Teşkilatı’nca düzenlenen İl Danışma Meclisi’ne katılarak burada konuşma yaptı. Akdoğan, terör örgütünün çözüm süreci korkusunun bacayı sardığını belirterek, örgütün panik atak geçirdiğini bildirdi. Hükümetin çözüm sürecinde son derece kararlı ve neticeye ulaşacağını kaydeden Akdoğan, "Şu anda provokatörler devreye girmiş durumda. Ve oyunu bozmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki biz bu provokatörlere de onların ipini elinde tutanlara da sonuna kadar hesap sormasını çok iyi biliriz. Askerleri şehit edenlerden devlet bunun hesabını soracaktır. Bundan sonra kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır." diye konuştu.

Akdoğan, çözüm süreci var diye kamu güvenliğinden, kamu düzeninden kesinlikle taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çözüm süreci var diye onların hakaretlerine sessiz kalınmayacak. Çözüm süreci var diye yol kesmelere, adam kaçırmalara, makine yakmalara müsamaha gösterilmeyecek. Çözüm süreci var diye bunu suiistimal eden, pasiflik üretenlerle bunlardan da ayrıca hesabını soracağız. Devlet bunda kararlıdır. En temel zemin güvenliğin tesis edilmesidir. Bu olmadıktan sonra hiçbir şeyi hiç kimseyle konuşmayız. Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Bu yaşananlar kimseyi korkutmasın. Kimsenin umudunu kırmasın. Kimse özgüvenini kaybetmesin. Türkiye teröre, şiddete teslim olacak bir ülke değildir. Şu anda bütün mazlumların mağdurların umududur Türkiye. Çözüm süreci için uğraşmaya devam edeceğiz."

'MİLLET YANLIŞ YOLA GİRENİN PEŞİNDEN GELSİN İSTİYORLAR'

Akdoğan, kendilerinin hizmet üretirken muhalefet partilerinin laf ürettiklerini, ana muhalefet partisi genel başkanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için yaptığı boykot çağrısını eleştirdi. Akdoğan, şunları söyledi: "Biz birleştirmeye çalışıyoruz, birileri ayrıştırmaya çalışıyor. Biz önümüzü açıyoruz onlar kapıları kapatıyor. Biz sevgiyi büyütüyoruz onlar nefreti büyütüyor. CHP’nin genel başkanı çıkmış 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna boykot çağrısı yapıyor. 'Gidenler kirlenir' diyor. Bunlar ne bayram biliyorlar, ne seyran biliyorlar. Ne dini bayramlarda bir birlik görüntüsü verebiliyorlar, ne de milli bayramlarda. Ya, bu bayram milli bir kutlama, hep birlikte olalım. Ulusal olarak bir birlik görüntüsü verelim. Böyle bir anlayışa sahip değiller. Bu nasıl bir zihniyettir. Kendileri yanlış bir yola girince istiyorlar ki herkes peşlerinden yanlış yola girsin. Onlar uçuruma atladı, millet peşinden uçuruma atlasın. Onlar gitmiyorlar şimdi kimse gitmesin istiyorlar. Ve gidenlere de hakaret ediyorlar. Bu mahalle baskısı değil midir? Bunun onda birini AK Parti’den biri söylese topa tutarlar. Nasıl sen Cumhuriyet resepsiyonuna giden insanlara 'Kirleniyorsun' dersin diye. Böyle bir anlayış olabilir mi? Burası milletin alın teri ile yapılan bir binada milletin oyuyla seçilen bir cumhurbaşkanı oturuyor. Ve bu onun en temel hakkıdır. Siz çatlasanız da patlasanız da milletin seçtiği cumhurbaşkanı, milletin alın teri ile yaptığı o binada oturacak." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.