Akdev, Basın Emekçileriyle Biraraya Geldi

Akdev, Basın Emekçileriyle Biraraya Geldi

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, düzenledikleri 'Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor' adlı etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına bir teşekkür toplantısı düzenledi....

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, düzenledikleri 'Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor' adlı etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına bir teşekkür toplantısı düzenledi. Programda konuşan Dernek Başkanı Gül Karyaldız, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek "Birbirimizi sevmek ve acılarımızı acımız yapmak zorundayız." dedi.

Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Sokağı’nda bir cafedeki programda Ermenek’teki maden faciasında ulaşılmayı bekleyen 18 madenci için baret içinde mum yakan Karyaldız ve gazeteciler, Türkiye'nin daha güzel günleri için pasta kesti. Programda konuşan AKDEV Başbakın Gül Karyaldız, toplumu ayrıştıran değil, kaynaştıran etkinliklerle her kesimden insanla kucaklaşma ve paylaşmayı görev bildiklerini anlattı. “Bu ülkede yaşarken maden ocaklarında ve sokaklarda ölmeden önce korunma yollarını ve ölmeden önce birbirimize küçücük teşekkürleri çok görmemeyi başarmak zorundayız.” diyen Karyaldız, insanların birbirini sevmek ve acıları acısı yapmak zorunda olduklarının altını çizdi.

    Konuşmasında 29 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle düzenlenen organizasyonlar için belediye ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Karyaldız, Ermenek’te madende mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasını diledi. Karyaldız ayrıca, önümüzdeki günlerde Fransa’da düzenleyecekleri bir etkinlikle dünyada belirleyecekleri kişiye Atatürk Barış Ödülü vereceklerini de duyurdu.

    Programda daha sonra gazeteciler söz alarak geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Gazeteci Mustafa Gümüşdamla hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.