''Ak Saray' Kaçak Yapı; Mühürlemezseniz Hukukun Üstünlüğünden Söz Edemezsiniz'

''Ak Saray' Kaçak Yapı; Mühürlemezseniz Hukukun Üstünlüğünden Söz Edemezsiniz'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'ak saray' denilen yerin kaçak olduğunu belirterek yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ve başbakan aradığını söyledi. Gök, "Bu kaçak yapıyı mühürlemezseniz, siz Türkiye'de hukukun üstünlüğünden...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'ak saray' denilen yerin kaçak olduğunu belirterek yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ve başbakan aradığını söyledi. Gök, "Bu kaçak yapıyı mühürlemezseniz, siz Türkiye'de hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz. Mahkeme kararlarına saygıdan söz edemezsiniz ve devleti yönetemezsiniz. Mahkeme kararları uygulanmayacaksa, biz niçin anayasamızda yazdık bunları." dedi.

Meclis'te 'grup başkanvekili' olarak ilk basın toplantısını düzenleyen Levent Gök, 'ak saray' hakkında verilen mahkeme kararını hatırlattı. Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin cumhurbaşkanının yüzüne bir tokat gibi tam 25 sayfalık yürütmeyi durdurma kararı verdiğini dile getiren Gök, birinci dereceden 3. derece sit alanına düşürülmesi ve buna göre imar planının tanzim edilmesi, ayrıca açılan yolların da ulaşım planında gösterilmeyip Atatürk Orman Çiftliği'nin Atatürk'ün bağışladığı şekilde kullanımına aykırı olduğuna, binanın imar planlarına aykırı olduğuna karar verildiğini ifade etti.

Ettiği yemin çerçevesinde cumhurbaşkanının "hukukun gereğini yapacağım" demesi beklenirken hukuka, mahkeme kararlarına meydan okuyan ve bunu devletin zoruyla gerçekleştiren bir cumhurbaşkanına tanık olunduğunu dile getiren Gök, geçmişte devleti yönetenlerin aldıkları tavır ile hukuksuz şekilde orda oturacağını beyan eden cumhurbaşkanının karşılaştırılmasını istedi.

Mahkemenin bu kararından sonra Ak saray denilen yerin kaçak olduğunu ve cumhurbaşkanının da fuzuli işgalci olduğunu dile getiren Gök, Başbakan, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na seslenerek "Hodri Meydan, görevinizi yapın. Milletin zar zor komşuların yardımıyla Ankara'nın çok uzak yerlerine yaptırdığı gecekonduları yıkmak marifet değildir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan sizlere sesleniyorum: Gücünüz yetiyorsa, kaçak olan o yapıyı mühürleyin. Göreviniz bu, mühürlemek." dedi.

Yürekli bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, başbakan aradığını belirten Gök, "Bu kaçak yapıyı mühürlemezseniz siz Türkiye'de hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz, mahkeme kararlarına saygıdan söz edemezsiniz ve devleti yönetemezsiniz. Mahkeme kararları uygulanmayacaksa biz niçin Anayasamızda yazdık bunları." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının hukukun üstünlüğüne yemin ettiğini ancak mahkeme kararına uymadığını ifade etti. "Kaçak binada fuzuli bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız." diyen Gök, buranın derhal mühürlenmesi gerektiğini vurguladı. Ak saraydaki 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna gitmeyeceklerini dile getiren Gök, oraya gidecekleri ise dikkatle takip edeceklerini ifade etti. Devlet gücüyle yaratılan bir AK Parti devletinde, müthiş bir hukuk skandalı yaşandığını belirten Gök, Cumhuriyeti halkla birlikte kutlayacaklarını kaydederek "Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçecektir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.