AK Parti'nin Konya'daki ilk aday adayı belli oldu

AK Parti'nin Konya'daki ilk aday adayı belli oldu

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Hacı Ömer Güler, Konya'dan aday adaylığını açıkladı. Güler, “Konya, tarım şehri. Mecliste çiftçilerimizin sesi olmak istiyorum” dedi 

Partiler, seçim çalışmasına başlamak, aday adayı başvurularını almak için genel merkezden gelecek kararı bekliyor. Konyalı, gerek Cumhur İttifakının gerekse de Millet İttifakının adaylarının kim olacağını merak ediyor. AK Parti'nin Konya'da ilk aday adayı belli oldu.  Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Yönetim Kurulu Başkanı, Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) Yönetim Kurulu Üyesi  Hacı Ömer Güler, aday adaylığını açıkladı. Güler, ilk kez Merhaba Gazetesi'ne konuştu. 

332296262-963070024709284-1622119669766343851-n.jpg

'NE MAKAM NE DE MEVKİ PEŞİNDEYİM'

AK Parti Konya Aday Adayı Hacı Ömer Güler, sözlerine “İnşallah hayırlı olur” diyerek başladı. Siyasete ilk kez girdiğini dile getiren Güler, Konya'nın tarım ve sanayi kenti olduğunu ifade etti. Tecrübelerini, iktidarın politikalarıyla birleştirmek istediğine dikkat çeken Güler, “20 yılda yapılanlar var. Bazı eksiklikler var. Tohum, toprak, su konusunda hayata geçirilmesi gereken reformlar var. Çiftçinin sesi olarak mecliste yer almak istiyorum. Ne makam ne de mevki peşindeyim. Ben, kendim de çiftçiyim. Bizzat tarımsal üretim faaliyetleri içindeyim. Tohumculuk sektöründe 15 yıllık tecrübem var. Konya vekillerinin içinde çok farklı mesleklerden isimler var. Bir de çiftçi, çiftçi temsilcisi olsun istedim. Gerek sahadan gerekse de sektörden böyle bir talep geldi. Bir sorumluluk hissettim ve aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Ülkemize, Konya'mıza, sektörümüze hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

HACI ÖMER GÜLER KİMDİR?

Güler, 1973 yılında Konya'nın Yunak ilçesinde doğdu. Çiftçi, yönetici, iş insanı Güler; Konya Gazi Lisesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra; tohumculuk üzerine kurduğu, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren, bir aile şirketi olan Ankomer Tohumculuğun yönetim kurulu başkanlığını ve genel müdürlüğünü yapmaktadır. Ayrıca kendisine ait arazilerde tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. 72 ilde faaliyet gösteren 62 bin üyesi ile ülekin tohum ihtiyacını karşılayan aynı zamanda 113 ülke ihracatına da katkı sağlayan Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Güler, ayrıca   Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA)

Yönetim Kurulu Üyesi görevini de yürütmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilen Güler, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum