Ak Partililere konferans verdi

Ak Partililere konferans verdi

Konyada, AK Parti İl Teşkilatının organize ettiği programa katılan gazeteci yazar Yiğit Bulut, Türkiyenin Ekonomi ve Siyasi Gündemi konulu konferans verdi

Konya’da, AK Parti İl Teşkilatı’nın organize ettiği programa katılan gazeteci yazar Yiğit Bulut, “Türkiye’nin Ekonomi ve Siyasi Gündemi” konulu konferans verdi.
AK Parti İl Tanıtım Medya Birim Başkanlığı’nın düzenlediği, “Tanıtım Medya Günleri” kapsamında Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Yiğit Bulut, Türkiye’nin ekonomi ve siyasi gündemini değerlendirdiği bir konferans verdi.
Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa AK Parti İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Memiş Kütükçü, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Konferansın açılışında konuşan AK Parti İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, il kongresinin ardından parti birimlerinin kendi alanları ile ilgili çalışmalar yaptığını, bu konferansında Tanıtım ve Medya Birimi’nin organizesi olduğunu kaydetti.

“64 YILLIK LİDER BOŞLUĞUNU ERDOĞAN DOLDURDU”
Gazeteci yazar Yiğit Bulut, siyasi ve ekonomi gündemini değerlendirdiği konferansında, her ortamda herkesin dilediği şeyi söyleyebilmesinin Türkiye’de demokratik bir ortamın varlığını gösterdiğini söyledi. Bulut, “Türkiye iyi bir yolda ama bu noktaya gelene kadar ciddi savaşlar ciddi mücadeleler verildi. Türkiye’ye 100 yılda bir lider geliyor. 1900’de Atatürk, 2000’de Recep Tayyip Erdoğan. Bunu iyi değerlendirmeli ve Türkiye’nin büyümesi, ilerlemesi için gereken tüm mücadeleyi vermeliyiz. Bakın, 1938’te Atatürk’ün ölümü ile birlikte 2000’li yıllara kadar Türkiye’de bir lider boşluğu ortaya çıktı. Bu boşluk 2002’ye kadar doldurulamadı. Bunun sonucunda da bu boşluktan faydalanan küresel ve yerli ekonomik güçler Türkiye’yi istediği gibi kullandı. İlk defa Başbakan Erdoğan bu ülkede Kürt vardır dedi. O güne kadar Kürt demek bile neredeyse yasaktı. Dolaysıyla bir ülke kendi gerçeklerini kabul edemiyorsa, bir ülke kendi etnik çeşitliliğinin onun zenginliği olmasından ziyade bunu bir korku vesilesi olarak kullanıyorsa o ülke ilerleyemez. Bu sistem 1938’den 2002’ye kadar işledi. Başbakan taki ‘Ben kefenimi giydim geldim’ diyene kadar kanımızı varlığımızı emen sistem işledi. İşte 64 yıllık bu lider boşluğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile doldu” dedi.
Türkiye’nin ekonomi alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Bulut, 2001 krizinde Türkiye’de faizin yüzde 260’a kadar çıktığını, gecelik faizin ise yüzde 14 bine kadar çıktığını hatırlatarak, “Ben bu ülkede gecelik faizin yüzde 14 bine çıktığını gördüm. Şimdi faiz kaç? Biz 1980 ile 2000 yılları arasında tam 1,5 trilyon dolar faiz ödedik. Bugün Hızlı Tren’e binip Ankara’ya gidiyorsunuz, Mavi Tünel yapılıyor ve daha birçok büyük yatırım. Ama yıllarca hizmet alamadınız niye çünkü bu ülkenin tüm varlığı yüzde 5’lik zengin kısma gidiyordu. O musluklar kapatılınca Türkiye’de hizmet yarışı başladı. Bugün Türkiye’de cari açık sorun değil. Var olan açığın tek nedeni enerji. Doğalgazdan enerji üretimine son verilmeli, nükleer ve termik santraller yapılmalı” diye konuştu.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Siyaset Akademisi’nde eğitim alan 230 kursiyere sertifikalarının da verildiği konferansın sonunda günün anısına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık, gazeteci yazar Yiğit Bulut’a çini tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.