Ak Partili Hamzaoğulları, Diyarbakır Uçağında Demirtaş'a Tepki Olayını Anlattı

Ak Partili Hamzaoğulları, Diyarbakır Uçağında Demirtaş'a Tepki Olayını Anlattı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır-Ankara uçağında yaşanan Selahattin Demirtaş'a tepki olayını anlattı. Uçakta 6-7 Ekim’deki Kobani olaylarında çocuğu yaralanan bir babanın Demirtaş'a tepki gösterdiğini...

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır-Ankara uçağında yaşanan Selahattin Demirtaş'a tepki olayını anlattı. Uçakta 6-7 Ekim’deki Kobani olaylarında çocuğu yaralanan bir babanın Demirtaş'a tepki gösterdiğini anlatan Hamzaoğulları, "Babanın tepkisi belki de bir Kürk vatandaşın HDP Genel Başkanı’na tepkisinin neden bu kadar anlamlı olduğunu ilk defa gözler önüne seriyor. Artık Kürtler de çok rahatlıkla sesini çıkarabiliyor, tepkilerini ortaya koyabiliyor. Hiç kimseden de çekinmediklerini gösterdiler." dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, basına yansıyan ‘Diyarbakır-Ankara uçağında bir yolcu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a Kobani olayları nedeniyle tepki gösterdi’ haberleri üzerine açıklamalarda bulundu. 30 Ekim akşamı 21.20 Diyarbakır-Ankara uçağıyla Başkent'e hareket ettiklerini belirten Hamzaoğulları, olayı şöyle aktardı: "Uçak aprona indikten sonra körüklere doğru yaklaşırken üçüncü sırada oturan bir yolcu Selahattin Demirtaş’a ‘Selahattin Demirtaş 1 Kasım’da tekrar insanları sokağa dökmeye çalışıyorsunuz. Bu ölümler yeterli değil mi yetmedi mi? İnsanları öldürerek ne ele geçirmek istiyorsunuz?’ diye bir tepkisi oldu. Selahattin Demirtaş da dönerek ‘Terbiyesizlik yapma’ dedi. Kendisi de 'ben terbiyesizlik yapmıyorum. Yüreğim yanıyor ciğerim dağlanıyor. Benim çocuğum Kobani olaylarında yaralandı, ben bir babayım. Yaralı bir evladın babasıyım. Dolayısıyla benim tepkimi senin anlaman lazım.’ dedi. Selahattin Bey de bu tepki üzerine ‘çıkışta erkeksen bu ifadeleri yüzüme de söyle’ dedi. Beyefendi de ‘Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum. Çıkışta da bunları sana çok rahatlıkla söylerim.’ dedi. Hatta oturduğu yeri tarif etti. Hiçbir şeyden çekinmediğini söyledi."

Selahattin Demirtaş’ın o dönemde korumasına susturmasını söylediğini anlatan Hamzaoğulları, "Koruması ile fiziki bir temas olmadı beyefendiyle. Koruması beyefendiyi susturmaya çalıştı ama babanın tepkisi devam etti. Bu tepki üzerine uçakta olan diğer yolcularda da karşılıklı tepkiler başladı. Uçak indikten sonra Selahattin Bey’in güvenlik çağrılması noktasında isteği oldu. Uçağın kapısının açılmasından sonra Selahattin Bey 'özellikle ben bu yolcuyu almadan gitmeyeceğim' dedi. Ben de kendisine bu yapılanın doğru olmadığını, bu yolcu ile ilgili oturduğu yerin belli olduğunu, şikayeti olacaksa emniyetin gerekeni yapacağını söyledim. Ama kendisi bu konuda ısrarcı oldu, ben de kendisine bunun Diyarbakır’a bir faydasının olmayacağını, zaten şehrin 6-7 Ekim olaylarından dolayı gergin olduğunu söyledim. Körükten ilerlerken arkadan gelen yolcular ile arasında bağrışmalar vardı. Bazı insanlar Selahattin Demirtaş’ın yanına geldi. Beyefendi tekrar VİP minibüsüne binilen yerde Selahattin Bey'le atışması oldu. Babanın tepkisini anlıyorum. 6-7 Ekim olayları Diyarbakır için çok üzücü olaylardı. Diyarbakır halkı bunu hak etmiyor Diyarbakır halkı böyle anılmayı ve bu algıyı hak etmiyor." şeklinde konuştu.

"Baba doğal olarak çocuğunun olaylarda yaralanmasından dolayı ve sokağa insanları döken partinin HDP olmasından dolayı ve HDP’nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın olmasından dolayı babanın haklı bir tepkisi vardı." diyen Hamzaoğlulları, şunları söyledi: "Bu olay dün medyaya yansıdı. Olay istenmeyen bir olaydı. Herkesin demokratik hak ve özgürlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz. İnsanların canlı canlı üçüncü kattan atıldığı bir Diyarbakır’dan bahsediyoruz. 40’tan fazla canımızı kaybettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Herkesin sağduyuya ihtiyacı var. Birlik beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bir dönem. Bu dönemde de herkesin tansiyonu düşürücü açıklamalar yapması lazım. Babanın tepkisi belki de bir Kürk vatandaşın HDP Genel Başkanı’na tepkisinin neden bu kadar anlamlı olduğunu ilk defa gözler önüne seriyor. Artık Kürtler de çok rahatlıkla sesini çıkarabiliyor, tepkilerini ortaya koyabiliyor. Hiç kimseden de çekinmediklerini gösterdiler."

Bir gazetecinin, 'Demirtaş’a hiçbir fiziki müdahalesi olmadı mı bahsettiğiniz beyefendinin?' sorusuna Hamzaoğulları, "Selahattin Bey’in beyefendiye herhangi bir fiziki müdahalesi olmadı. Ama korumasına onun alınması gerektiğini söyledi. Beyefendi yerinden dahi kalkmadı. Üçüncü sırada oturuyordu. Bir hareketlenmesi asla olmadı." diye cevap verdi.

Korumayla bir itişme olup olmadığının sorulması üzerine Hamzaoğulları, "Hayır şiddete yönelik herhangi bir şey olmadı. Uçak gibi bir yerde böyle bir olayın olması ayrı üzücü bir şey. Koridor gibi çok dar bir yerden geçiyorsunuz. Allah korusun bir itişmede boyun baş kırılabilecek bir yer, çok şükür kazasız belasız atlatıldı. Ama sözlü sataşmalar Selahattin Bey körükten ayrılıncaya kadar devam etti." Dedi.

GAZETECİLER, AK PARTİLİ VEKİLE SOMA VE ERMENEK'TE TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞLARA MÜDAHALELERİ HATIRLATTI

Başka bir gazetecinin, 'Dediniz ki gösteri ve toplumsal anlamında bir haktır bu beyefendinin ifadesi. Soma’da da biz görüntüler hatırlıyoruz. Sayın Erdoğan o zaman başbakandı, tepkiler ifade edilmişti, bir danışman dayağı söz konusu olmuştu. Bu düşünceniz, örneğin Soma’daki tepkiler bugün Ermenek’teki tepkiler için de geçerli mi?' sorusuna Hamzaoğulları, "Soma’da ve Ermenek’te yaşadığımız facialar bizim için çok büyük acılar. İnsanların tepkilerini anlamak lazım. İnsanların acıları varken ortaya koymuş oldukları tepkiler noktasında hepimizin duyarlı olması lazım. Soma faciasında bir vatandaşımızın kameralara yansıyan görüntüsünün önünde benim bildiğim kadarıyla küfürleşmeler var. Başbakan koruma araçlarının sallanması, devrilmeye çalışılması var. Öncesinde fiziki temas var. Ama bu sonrasında yapılan fiziki temasın hiçbir şekilde mazur gösterilmesi anlamına gelmez." cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.