AK Parti'de oylar belli oldu!

AK Parti'de oylar belli oldu!

AK Partinin 4. Olağan Genel Kurulunda MKYKya seçilenlerin aldıkları oylar da belli oldu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK)'na girerek Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'dan sonra ikinci isim olarak Konya'yı temsil etme imkanı buldu. Resmi olmayan sonuçlara göre en yüksek oyu Hasibe Özlem Çepni 1328 oyla, 1325 oyla da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu seçildi.
 

Hasibe Özlem Çepni kimdir?

Hukuk Fakültesi mezunu olan Çepni, geçtiğimiz sene Hatice Müslümoğlu Yaz'dan koltuğu devralarak AK Parti Kadın Kolları Başkanı oldu. Daha önce Kadın Kolları İl Yürütme Kurulu'nda görev yapan Çepni, bir süre Başkanvekilliği görevini yürütmüştü. Başta Hukuki Araştırmalar Derneği(HUDER) olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteren Çepni, ilk siyasi deneyimini AK Parti'de yaşadı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Konya Kadın Kolları Başkanı Özlem Çepni aldı. Bozdağ ve Çepni, 1328 oyla seçilirken, en çok oy alan ikinci isim Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Babacan’ı 1326 oyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1325 oyla izledi.

Seçimlerin en çarpıcı sonuçlarından biri de, eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun aldığı oylarla oluştu. Soylu 1325, Kurtulmuş da 1323 oyla kongrede en çok oy alan MKYK üyeleri arasında yer aldı.

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can da 1323 oy alırken, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem 1304, Genel Sekreter Haluk İpek 1303, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem oy alırken, partinin iki numaralı koltuğunda oturan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise 1302 oyla en az oyla seçilen MKYK üyesi oldu. merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.