Ak Parti ve CHP 3 maddeyi görüşecek

Ak Parti ve CHP 3 maddeyi görüşecek

Başbakan Erdoğan’ın, tartışılan 3 maddenin halk oyuna götürülebileceğine ilişkin açıklamasının ardından, CHP ve AK Parti uzlaşma yolunda ilk görüşmeyi bugün 13.10'da yapacak. Görüşme talebi CHP'den geldi

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, anayasa değişiklik teklifindeki, tartışılan üç maddenin referanduma götürülebileceğine ilişkin açıklamasının ardından, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri mecliste uzlaşma için bir araya gelecek.
TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin bugün bitirilmesi hedefleniyor. Başbakan Erdoğan'ın dün siyasi partilerin kapatılması, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısının değiştirilmesine ilişkin tartışılan üç maddesinin referanduma götürülebileceğine ilişkin açıklamasının ardından AK Parti ve CHP grup başkanvekilleri ilk adımı bugün atacak. Sabah saat 10.00'da başlayan Anayasa Komisyonu'na saat 13.00'te ara verilecek.
CHP'den gelen görüşme talebi üzerine, saat 13.10'da da AK Parti Grup Başkan vekili Bekir Bozdağ, söz konusu maddelerin tekliften çıkartılmasını isteyen CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay ile Meclis'te görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.