AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı'dan 4+4+4 açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı'dan 4+4+4 açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na gelmesi beklenen 4+4+4 yasa teklifi çalışmalarındaki muhalefet partilerinin tavrını eleştirdi.

Kabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili muhalefet partisi milletvekillerinin yaklaşımlarını doğru bulmadığını belirtti.
     Şimdiki uygulanan sistemin, mesleki eğitimin önüne set oluşturduğunu ifade eden Kabakcı, açıklamasında, ''Muhalefettekilerin, maksadı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Yıllardır geri kalmış bir eğitim sistemi yüzünden bu ülkenin ne cevherleri sırf ideolojik bir yapıya kurban edildi, kimse bunları konuşmuyor'' ifadelerine yer verdi.
     Kesintisiz eğitim ve katsayı uygulaması sebebiyle meslek liselerinin önünün kesildiğini vurgulayan Kabakcı, şunları kaydetti:
     ''Bu uygulama ile, yetişmiş ara eleman sıkıntısının had safhaya geldiğini ve sanayisi gelişmekte olan bir ülkeye ne kadar zarar verdiğini bizzat tespit ettim. CHP'nin gerek komisyon çalışmaları, gerekse genel kurul çalışmalarına yönelik tehditkar ve engellemeci duruşunun ne bu ülkeye nede bu millete bir faydası yoktur. Halktan alamadıkları yetkiyi kaba kuvvetle sağlayabileceklerini düşünmeleri bu ülke adına büyük bir talihsizliktir. Bizler sağduyunun hakim gelerek Genel Kurul'da teklifin kanunlaşacağını umuyor şimdiden ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.