AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı'dan 2B müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı'dan 2B müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na gelecek olan ve halk arasında 2B olarak da bilinen orman vasfını yitirmiş alanların orman sınırları dışına çıkarıl

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na gelecek olan ve halk arasında 2B olarak da bilinen orman vasfını yitirmiş alanların orman sınırları dışına çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifinin yasalaşacağının müjdesini verdi.
     Kabakcı, yaptığı yazılı açıklamada, iktidara geldikleri 2002 yılından bu zamana kadar halkın sorunlarını çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.
     2B ile ekip biçtiği, barındığı ve çocuklarına gelecek olarak gördüğü alanları vatandaşların gönül rahatlığıyla sahiplenebileceğini vurgulayan Kakakcı, şunları kaydetti:
     ''2B alanlarından elde edilecek gelirin yüzde 10'u yeni orman alanlarının oluşturulmasında ve orman köylülerinin kalkındırılmasında, kalan yüzde 90'ı ise ülkemizin kanayan yarası olan çarpık kentleşmeye karşı yapılacak olan kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacaktır. Yasayla birlikte 2B'ye dönüşen alanlar ve tarım alanları hak sahiplerine mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli düzenleme yasalaştıktan sonra netleşecektir. İlimiz tarım alanı olması sebebiyle orman arazisi dışında kalan ve tarımda kullanılan hazine arazilerini de kapsaması planlanmaktadır. Yasa bu şekliyle geçtiği takdirde bu konuda sıkıntısı olan vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaklardır.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.