AK Parti için CHP'de genel başkan fark etmiyor

AK Parti için CHP'de genel başkan fark etmiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç: "Kılıçdaroğlu ya da başka bir adayla CHP kendi siyasi toparlama, Türkiye için yeni projeler geliştirebilme sürecine girebilecekse, AK Parti olarak biz bundan rahatsızlık duymayız"

"Deniz Baykal'ın AK Parti hükümetine yönelik suçlamalarda haksızlık yaptığı, zaman içerisinde daha iyi anlaşılacaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na adaylık sürecini, "Kılıçdaroğlu ya da başka bir adayla CHP kendi siyasi toparlama, Türkiye için yeni projeler geliştirebilme sürecine girebilecekse, AK Parti olarak biz bundan rahatsızlık duymayız" sözleriyle değerlendirdi.
Seçim bölgesi Samsun'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na adaylık sürecini ve açıklamalarını değerlendiren Suat Kılıç, 8 yıldır iktidarda olduklarını, iktidar partilerinin en çok ihtiyaç duyduklarının güçlü bir muhalefetin varlığı olduğunu ve güçlü bir muhalefet partisi istediklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ya da başka bir isimin kendi açılarından önemli olmadığını belirten Kılıç, güçlü bir muhalefet partisi, güçlü bir sol olabilmesi halinde Türkiye'nin Anayasa ihtiyacına,
demokratikleşme, hukukun üstünlüğünü sağlama sürecine, güçlü bir ana muhalefet, güçlü bir sol anlayışına katkı sağlayacağını vurguladı. CHP'nin bu zamana kadar güçlü bir sol söylem geliştiremediğini savunan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer CHP kongreyle birlikte açılacak yeni bir süreci, hem de bu partiyi güçlendirecek söylemlerine güç katacaksa, Türkiye iktidarının en büyük yardımcısı güçlü bir muhalefet olacaktır. 8 yıldır iktidarda olmamıza rağmen maalesef güçlü bir muhalefet desteği alamamak, bir siyasi iktidarın yaşayabileceği en büyük sıkıntıdır. Güçlü bir muhalefet partisi olacak, kuvvetli söylemler ortaya koyacak, alternatif projeler geliştirecek çözüm önerileri sunacak ki, iktidar partisi muhalefetin seslendirdiği
icraatlardan ortaya koyduğu çözüm önerilerinden beslenebilsin, kendini yenileyebilsin. Bu güne kadar AK Parti olarak bizim bu zamana kadar yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi de budur. Rakipsiz rekabet süreci yaşadık. AK Parti'nin rekabet isteği, enerjisi artsın. Bizim de tabanımızdaki hareket günden güne daha da yükselebilsin. Kılıçdaroğlu ya da başka bir adayla CHP kendi siyasi toparlanma, Türkiye için yeni projeler geliştirebilme sürecine girebilecekse, AK Parti olarak biz bundan rahatsızlık duymayız.
Tam aksine Türkiye siyasetinin güç kazanmasından dolayı memnuniyet duyarız."
Deniz Baykal'ın hükümete yönelik suçlamalarına değinen Kılıç, "Tehdit ve şantajla siyaset yapmak kesinlikle doğru bir yöntem değil. Deniz Baykal'ın AK Parti hükümetine yönelik suçlamalarda haksızlık yaptığı, zaman içerisinde daha iyi anlaşılacaktır. Bu hadise ortaya çıktığı andan itibaren ilgili bütün bürokratlara hadisenin faillerinin en kısa sürede belirlenip, açığa çıkartılıp, yargıya teslim edilmesi noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimat vermiştir. AK Parti siyasi mücadelenin meşru zeminde,
yeryüzünde yapılmasından yanadır. AK Parti siyaseti mücadelenin meşrutiyet zemin dışında ya da asimetrik yöntemlerle yapılmasını bu zamana kadar asla tasnif etmemiştir, bundan sonra da tasnif etmeyecektir" dedi.
Kılıç, AK Parti'nin temiz siyasetten yana olduğunu da vurguladı.
(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.