Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Anayasa Mahkemesi Ayak Bağı Oluyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Anayasa Mahkemesi Ayak Bağı Oluyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, dün intihar eden bir kişinin 15 dakikalık video görüntüsünü kaldırmak için girişimde bulunduklarını ancak Anayasa Mahkemesi’nin bir süre önce verdiği kararla videoyu kaldıramadıklarını...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, dün intihar eden bir kişinin 15 dakikalık video görüntüsünü kaldırmak için girişimde bulunduklarını ancak Anayasa Mahkemesi’nin bir süre önce verdiği kararla videoyu kaldıramadıklarını söyledi. Erdem, "Çoğu yerde Anayasa Mahkemesi gerçekten ayak bağı oluyor, işte bunu da milletimiz görüyor. İktidarda bulunduğumuz dönemde muhteşem işler yaptık ama bütün engellemelere karşı yaptık, eğer bu engellemeler olmasaydı Bursa çok farklı bir Bursa, Türkiye çok farklı bir Türkiye olacaktı. Millet, bunu görüyor onun için 2015’teki seçim gerçekten çok önemli bir seçim." dedi.

    AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 2023 hedeflerini gerçekleştirecek kadroların seçileceği 2015 seçiminin çok önemli olduğunu dile getirdi.

    "YENİ ANAYASA KONUSUNDA HAVANDA SU DÖVDÜRDÜLER"

    Yeni bir anayasa yapılması gerektiğinin altını çizen Erdem, milletin yeni bir anayasa konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Mevcut anayasanın darbe ürünü olduğunun altını çizen Erdem şunları kaydetti: "Bu anayasanın mutlaka değişmesi gerekiyor, muhalefetiyle iktidarıyla. Bu milletin büyüklüğünün bir göstergesi olarak 2011 seçimlerine dönecek olursak, 2011 seçimlerinde daha önceki seçimlere oranla çok daha fazla oy almamıza rağmen bu millet tek başına anayasa yapma yetkisini bu millet bize vermedi. Millet dedi ki; ‘Biz AK Parti’nin yaptığı hizmetlerden memnunuz, onun için iktidara devam diyoruz. Biz yeni bir anayasa istiyoruz, yeni anayasası tek başına AK Parti yapmasın, muhalefetiyle birlikte yapsın’ diye tek başına anayasa yapma yetkisi vermedi. Biz bunu gördük. İşte siyaset bu, biz bunu gördük. 2011 seçiminden sonra yaptığımız ilk iş, Meclis'te komisyon kurmak oldu. Normalde komisyonlarda partilerin gücüne göre temsil edilir, ama biz bundan da vazgeçtik. En az milletvekili olan parti de AK Parti de 3 milletvekiliyle temsil edildi, yeter ki, birlikte yeni bir anayasa yapalım. Çünkü onlar da aynı şeyi söylüyordu. ‘Buyurun yapalım’ dedik. Havanda tabiri caizse su dövdürdüler, yeni anayasayı bu dönemde hazırlayamadık. Şimdi seçime giderken artık muhalefetin söyleyeceği bir şey yok. Milletin verdiği görevi yerine getiremedi, 2015 seçimini önemli yapan konulardan bir tanesi yeni anayasayı yapacak bir çoğunluğa ihtiyaç var."

    ANAYASA MAHKEMESİ AYAK BAĞI OLUYOR

    İsim vermeden, 35 yaşındaki ODTÜ mezunu Mehmet Pişkin'in önceki gün geride bıraktığı intihar videosunun sosyal paylaşım sitesinden paylaşıldığını hatırlatan Ekrem Erdem, şöyle devam etti: "Ülkemizde yaşadığımız birçok sıkıntının en önemli sebebi nedir; anayasadır. Bakın dün sosyal medya üzerinden intihar eden birisinin 15 dakikalık bir konuşması dönüp duruyordu, birisi beni haberdar etti, hemen ilgili bakanı aradım, çünkü kötü örnek olan bir şey. Öyle bir anlatıyor ki adeta intiharın reklamı yapıyor. Bir süre sonra döndüler, ‘Biz yapamıyoruz.’ Niye? ‘Bir süre önce Anayasa Mahkemesi bununla ilgili yasayı iptal etti. Bakın düşünün ya, kötü bir örnek, hayat söz konusu, buna müdahale etmeyip de neye müdahale edeceğiz? Buna benzer birçok şey var. Çoğu yerde Anayasa Mahkemesi gerçekten ayak bağı oluyor, işte bunu da milletimiz görüyor. İktidarda bulunduğumuz dönemde muhteşem işler yaptık ama bütün engellemelere karşı yaptık, eğer bu engellemeler olmasaydı Bursa çok farklı bir Bursa, Türkiye çok farklı bir Türkiye olacaktı. Millet, bunu görüyor onun için bu seçim gerçekten çok önemli bir seçim."

    "BATI ÜLKELERİ SADECE KONUŞUYOR"

    Türkiye’nin bölgesinde birçok sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Erdem, "Türkiye, bölgenin sıkıntısını adeta tek başına omuzlayan bir ülke konumunda. Suriye ve Irak’taki gelişmelere bakın. Suriye’den 2 milyona yakın insanı misafir ediyoruz, etmeyi de sürdüreceğiz. Dışarıdakiler, Batı ülkeleri yalnızca konuşuyorlar, yaptıkları ciddi bir katkı yok. Suriye’yi bu hale biz getirmedik. Irak’ı da bu hale getirmedik, Kobani’yi de bu hale biz getirmedik. İşte Kobani’den de gelenlerin sığındığı ülke; Türkiye. Ama onların yaptıkları bir şey yok. Bu kadar güzel şeyler yapmamız, bu kadar insancıl davranmamıza rağmen bir de kalkıp bedel ödetiyorlar, batının tahrikleriyle." diye konuştu.

    "GEZİ’DEKİ AMAÇ ÇİÇEK BÖCEK DEĞİLDİ; ŞİMDİKİ OLAYLAR GEZİ’NİN AYNISI"

    Kobani’deki saldırıları bahane ederek sokakları ateşe verenlere de tepki gösteren Erdem şu görüşleri dile getirdi: "Bir takım bildiğiniz kesim şehirlerimizi yangın yerine çevirdi. Bunu da milletimizin gördüğü kanaatindeyiz. Bunu ilk defa yaşamıyoruz. Gezi’de yaşadık. Çiçeği böceği bahane ettiler, ama bahane; ne çiçekti ne böcekti ne de parktı. Çünkü bahane ettikleri park, aslında bir çevrecilik projesidir, ödül verilmesi gereken çevrecilik projesidir. Çünkü oradaki ağaç sayısını azaltmıyoruz, ağaç sayısını artırdığımız gibi insanları rahatsız eden egzozları yerin altına alıyoruz, İstanbul’a güzel meydan kazandırıyorduk. Ama mesele o değil, Türkiye karıştırmak. Onun aynısını 6-7 Ekim’de yaşadık. Ama bu millet büyük. Bu kadro deneyimli kadrodur. Biz, kendimize güveniyoruz. Bu şekildeki olumsuzlukları da rahatlıkla olumluya çevirebilecek bir kadroyuz. Millet de bu noktada deneyimli."

    "BATI ÜLKELERİ ESED’İ DESTEKLEMESEYDİ BUGÜN KOBANİ BÖYLE OLUR MUYDU?"

    Esed’in batılı ülkeler tarafından desteklendiğini savunan Erdem, şunları söyledi: "Eğer Suriye’de Esed rejimini batı desteklemeseydi bugüne kadar orada olmazdı, Esed orada bulunmamış olsaydı bugün yaşadıklarımızı yaşamazdık. Geldiğimiz noktada Türkiye’nin dış politikasının ne kadar doğru olduğunun göstergesidir. Güvenli bölge istiyoruz. Hava saldırılarına uçuşa yasak bölge istiyoruz. İnsanlar yerinden yurdundan kaçmak durumunda kalan insanlar daha güvenli hale gelecek. Bu sağlanmış olsa Kobani biter mi bitmez mi? Kobani, bölgenin içerisinde. Öbür taraftan Türkiye’yi suçlayacaksın ama Kobani’nin problemini kökten halledecek çözüme de yanaşmayacaksın, bu samimiyetsizliktir. Biz, milletimizle birlikte bunların üstesinden geleceğiz, geleceğimiz açık. Yeni Türkiye gerçekten çok farklı bir Türkiye olacaktır. Bunu da birlikte yapacağız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.