Aile kurumu her geçen gün yıpranıyor

Aile kurumu her geçen gün yıpranıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen 'Gelenekten Geleceğe Aile Çalıştayı başladı.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen 'Gelenekten Geleceğe Aile Çalıştayı başladı. Dedeman Otel'de gerçekleşen çalıştayın açılış programına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.  Çalıştayın açılışında konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, "Çalıştayda önemli bir konuya vurgu yapılacak. Eskiden geniş aileler vardı. Şimdi çekirdek aileler var. Ailedeki şefkat, merhamet, sevgi ve saygı azaldı.

Değerler yıpratılıyor, aile kurumu zayıflıyor" açıklamasında bulunda. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, "Aile ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlü olur. Aile kurumu sarsılıyor. Aileler ne yazık ki dağılıyor. İstenmeyen hadiseler ortaya çıkıyor. Aile kurumu devletler ve milletler için büyük önem arz ediyor" sözlerini kullandı. Toru'nun ardından söz alan Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ise, aile noktasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir ise ailenin önemine vurgu yaptı. Çalıştay bugün sonuç raporunun okunmasıyla sona erecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.