AİHM'den Trabzonspor'a kötü haber

AİHM'den Trabzonspor'a kötü haber

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Trabzonspor'un şike davası ile ilgili yaptığı başvuruyu reddetti.

4 Ekim 2012 tarihinde bizzat Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yaptığı itirazın kabul edilmediği yaklaşık üzerinden geçen birbuçuk aylık süreden sonra belli oldu.   
 
Trabzonspor'un şampiyonluklarının ellerinden alındığına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedildi.
 
Başkan Sadri Şener başvurudan önce şunları demişti: Mağdur olan Trabzonspor ve taraftarlar. Biz de hakkımızı arıyoruz. Kulübün başkanı olarak hakkımızın savunulması için son çareyi AİHM'de arıyoruz. Trabzonspor başkanı olarak Trabzonspor'un hakkını korumak tabii ki benim görevim. TFF'nin verdiği kararlardan dolayı Trabzonspor mağdur kaldı ve bunun düzeltilmesi için AİHM'ye gittik. AİHM hukuk sürecini başlattı. Umarım davaya çok çabuk bakılır ve lehimize karar çıkar. Bundan sonraki süreçte CAS'a gideceğiz. Bundan önce de TFF'yi UEFA ve FIFA'ya şikayet etmiştik. Her iki kurumdan da cevap bekliyoruz. Avrupa Konseyi'nin FIFA ve UEFA ile birlikte ortak çalışma başlatmasıyla Trabzonspor'un başlattığı hukuk süreci uluslararası bir boyut kazandı. AİHM yetkililerine 77 sayfalık dosyayı sunduk. Davanın kısa zamanda neticeye bağlanmasını istiyoruz."


Trabzonspor yönetiminin bu kadardan sonra ne yapacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.