Ahlaki formasyon eksikliği var

Ahlaki formasyon eksikliği var

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nda ahlaki formasyon eksikliği var" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 televizyonunda katıldığı programda, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, spontan olarak küfretmeye hazır bir psikoloji ile hareket ediyor, küfrediyor" dedi.
Davutoğlu, "Ben o ifadeyi okuduğumda gerçekten bizim halkımızın seviyesi itibariyle, yani ahlak seviyemiz, ahlakımız, daha aileden aldığımız kültür itibariyle önce CHP'nin geniş halk kitleleri, oy veren kesim adına üzüldüm. Onlar böyle bir genel başkanı hak etmiyor" diye konuştu.

Halep'te insanlık suçuna giden unsurlar var
Davutoğlu, Halep'te yaşananların vicdanları yaraladığını belirterek, "Rejimin uyguladığı yöntemler gittikçe dozu artıran ve insanlık suçuna doğru giden unsurlar içeriyor" dedi.
Davutoğlu, şunları söyledi:
"Dün ve bugün Halep'ten gelen bilgiler bizim bu konuda insanlık vicdanı adına bırakınız siyasi stratejik unsunlar, ki onların hepsi de çok önemli, insanlık vicdanı adına artık sesimizi daha fazla yükseltmenin vaktinin geldiğini açık bir şekilde gösteriyor."

Biz o haritaya izin vermeyiz
Suriye'nin kuzeyinde tamamen PKK hakimmiş gibi gösterildiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"PKK tek bir yerde bile hakim olsa, küçük bir köyde bile, biz onu risk unsuru olarak görürüz, çünkü bu bir terör unsurudur. Ama Kuzey Suriye diye sanki böyle bir kuşak var ve böyle bir harita uyandırılmaya çalışılıyor. Biz o haritaya izin vermeyiz tabii. Bizim için nedir esas burada kabul edilemez unsurlar? Birincisi nerede olursa olsun sınırımızın yakınında ve kim tarafından olursa olsun bir terör yapılanmasına karşıyız ve izin vermeyiz. Bu konuda da her türlü hakkımızı mahfuz tutarız."

Davutoğlu, Ban ile Suriye'yi görüştü
Öte yandan Bakan Davutoğlu'nun, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefon görüşmesi yaparak, başta Halep olmak üzere Suriye'deki endişe verici durumu ele aldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.