Ağırbaş: ‘Milleti tehdit eden bakan da gördük’

Ağırbaş: ‘Milleti tehdit eden bakan da gördük’

Demokrat Sol Parti (DSP) İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, partisinin seçim çalışmalarına destek olmak için ilimize geldi.

Ağırbaş, Gazeteciler Cemiyeti’nde DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar ve DSP Merkez ilçe Belediye Başkan Adayları ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Konuşmasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya’da yaptığı “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara’dan geçiremiyor. Maalesef  bu Türkiye’nin gerçeği. O nedenle halkıyla barışık, hükümetiyle barışık, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çabuk çözülür” sözlerine tepki gösteren Ağırbaş, “Bu ülke daha önce milleti tehdit eden milletvekillerini gördü. Ama ilk defa millet tehdit eden bir bakan gördü” dedi. Ülkenin dışarıdan ve içeriden birçok tehdit altında olduğunu belirten Ağırbaş, “Buna karşın Ak Parti iktidarı ise duyarsız ve teslimiyetçi bir politika izliyor” diye konuştu.

Sivil Anayasa konusuna da değinen Ağırbaş, “Ülkenin asıl gündemi işsizlik ve yoksulluk. Sivil Anayasa asıl gündemin üstünü örtmek için yapılan bir çalışma” şeklinde konuştu. 

Partisinin adaylarına destek olmak için geldiğini ifade eden DSP Milletvekili Ağırbaş, Konya’ya dürüst insanların elinin değmesi gerektiğini, bu anlamda yerel seçimlerde çok iyi sonuçlar alacaklarını kaydetti.

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Çınar ise, seçildiği takdirde partisiz ve siyasetsiz bir belediye oluşturacağını anlattı. “Başka partilerin adayları seçimi kaybediyoruz diye paniğe kapılmasın.” diyen Çınar, kazandığında belediyenin herkesin olacağını, parti ve siyasal görüşün gözetilmeyeceğini vurguladı.  

MUSTAFA TURAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.