Ağbaba: Mezarlıklar Chp'li Belediyelere, Kupon Araziler İktidara

Ağbaba: Mezarlıklar Chp'li Belediyelere, Kupon Araziler İktidara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından tüzel kişiliği sona eren il özel idareleri ve mahalli idarelere ait malların paylaşılması sırasında borçların çoğunluklu olarak CHP'li belediyelere aktarıldığını,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından tüzel kişiliği sona eren il özel idareleri ve mahalli idarelere ait malların paylaşılması sırasında borçların çoğunluklu olarak CHP'li belediyelere aktarıldığını, mal ve arsa paylaşımı sırasında da CHP'li büyükşehir belediyelerine orantısız bir paylaşım yapıldığını bildirdi.

CHP’li Ağbaba, "Büyükşehir belediyelerine mal devredilirken ayrımcılık yapıldı. Mezarlıkları bize veriyorlar, kupon arazi dedikleri yerleri kendileri alıyor. Ankara'da, İstanbul'da, Denizli'de, Kahramanmaraş'ta farklı uygulamalar oldu, CHP'li belediyelerde farklı uygulamalar var. Özel idarenin araç gereci bize verilmedi, Eskişehir'e sadece hurda bir binek arabası verildi. Halkın mallarını merkezi hükümet gasp etti." ifadesini kullandı.

DEVİR, TASFİYE VE PAYLAŞTIRMAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

Konu üzerine yaptığı araştırma hakkında yazılı bilgilendirme yapan Veli Ağbaba, paylaşım sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hiçbir araç ve taşınmaz devredilmezken, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ise 26,3 milyon TL tutarında borç devredildiğini, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ise paylaşımdaki araç ve teçhizatın sadece yüzde 14,78'i ile 53,2 milyon TL tutarında borç devredildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da CHP'li Ağbaba'nın soru önergesine verdiği yanıtta, "Tüzel kişiliği sona eren mahalli idareler ile mahalli idare birliklerinin devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin işlemleri, adı geçen kanun hükümleri çerçevesinde kurulan ve üyeleri söz konusu kanun çerçevesinde devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonlarının kararları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir." dedi.

Ağbaba yaptığı araştırmada, CHP'li 6 büyükşehir belediyesine yapılan devir işleminden çok düşük pay çıktığını belirtilerek, şu tespitlerini paylaştı:

"Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne 26,3 milyon TL borç, 2,2 milyon TL alacak devredildi. Yine Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne 4 otomobil, 118 iş makinası, 3 ambulans ve 1 kamyonetin de aralarında bulunduğu 286 adet araç ve 895 adet taşınmaz devredildi.

'EN BÜYÜK BORÇ ESKİŞEHİR'E'

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ise 53,1 milyon TL borç, 7,9 milyon TL alacak devredildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 otomobil, 4 minibüs, 3 pikap, 102 iş makinesi olmak üzere toplam bin 97 araç devredildi. Tasfiye komisyonlarının devrettiği araç ve teçhizatların sadece yüzde 14,78'i CHP'li büyükşehir belediyesine devredildi.

'TAMAMI HURDA'

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ise tamamı hurda 28 otomobil ve tamamı hurda 8 kamyonet teslim edildi. Aydın'daki tasfiye komisyonunun devrettiği arsaların sadece yüzde 1,6'sı büyükşehir belediyesine devredildi.

'6 BİN 628 ARAÇTAN BİR TANESİ BİLE VERİLMEDİ'

İzmir'deki tasfiye komisyonunun paylaştırdığı 6 bin 627 araç ve teçhizattan ise CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ise bir adet araç bile düşmedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ise 2 milyon TL borcun yanı sıra 12,4 milyon TL alacak devredildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ise 22,1 milyon TL borç ve 25,6 milyon TL alacak devredildi.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.