Ağbaba: Mescid-i Aksa, Basılıyorsa Kürecik Kalkanı Sayesinde

Ağbaba: Mescid-i Aksa, Basılıyorsa Kürecik Kalkanı Sayesinde

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Eğer bugün Mescid-i Aksa basılıyorsa, eğer bugün Gazze’de insanlar öldürülüyorsa bilin ki bu Kürecik’te kurulan füze kalkanının sayesindedir. AKP’nin gerçek yüzünü...

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Eğer bugün Mescid-i Aksa basılıyorsa, eğer bugün Gazze’de insanlar öldürülüyorsa bilin ki bu Kürecik’te kurulan füze kalkanının sayesindedir. AKP’nin gerçek yüzünü orada izledik.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Yolsuzluk, Yoksulluk ve Demokrasi’ başlıklı konferansta, hükümetin tutarsız politikalar üretmesini eleştirdi. İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınlarına değinen Ağbaba, AKP hükümeti döneminde Malatya’nın Akçadağ ilçesine Kürecik NATO Füze Savunma Sistemi’nin İsrail’i korumak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Ağbaba, şöyle devam etti: “3.5 yıl önce yeni milletvekili olmuştuk, kucağımızda füze kalkanını bulduk. Hep beraber bu füze kalkanının AKP’nin en büyük yalanı olduğunu hep birlikte hem Türkiye hem dünya kamuoyuna anlattık. Oranın İsrail’i korumaya yönelik bir füze kalkanı olduğunu anlattık. Eğer bugün Mescid-i Aksa basılıyorsa, eğer bugün Gazze’de insanlar öldürülüyorsa bilin ki bu Kürecik’te kurulan füze kalkanının sayesindedir. AKP’nin gerçek yüzünü orada izledik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Ağbaba, “O, sadece başbakan veya bir cumhurbaşkanı değil, onun birçok özelliği var. O aslında kadınların kaç çocuk doğuracağına ve nasıl doğuracağına karar veren bir jinekolog. O, 3. köprüyü nereye kuracağımızı bilen şehir plancısı aslında. Hatırlayın 8 gazete aynı manşetle çıkmıştı. Utanmadan bu basın gazeteyiz, gazeteciyiz diye de dolaşıyor. O, Türkiye’nin en büyük emlakçısı. Niye? Türkiye’de 1 metre hazine arazisi satılacaksa tek bir kişinin imzası olmadan satılamıyor. Recep Tayyip Erdoğan imzasının atılmadığı 1 metre hazine arazisi satılamıyor. Dilimize yeni bir deyim girdi; Kupon arazi. En iyi kupon araziyi bilen Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye’nin en çok maden ruhsatını veren Başbakanı. Maden ruhsatlarının tamamının altında Recep Tayyip Erdoğan imzası var. 17 Aralık’tan sonra öğrendik ki o bir meşhur televizyon yöneticisi. Fas’tan arıyor ‘Alo Fatih, o alt yazıları kes’ diyor. Kimin canlı yayına çıkacağına, ne kadar çıkacağına karar veren bir başkan. Ne diyordu? ‘Ben TBMM TV’yi kapattım ki CHP’liler konuşmasın, sen tutup adamı canlı yayına çıkarmışsın.’ O aslında bir teknik direktör. Niye? Gezi eylemlerine destek veren bir basketbolcuyu Milli Takım’dan atan bir teknik direktör. Kimin teknik direktör olacağına karar veren bir başbakan. Fatih Terim’e aylık ne kadar para verileceğini belirleyen bir Başbakan. Abdullah Avcı’nın görevine son verip Fatih Terim’i getiren bir isim. Bitmedi. Federasyon Başkanının da kimin olacağına karar veren bir kulüp yöneticisi. Geçen hafta bir özelliğini daha öğrendik. O, aynı zamanda iyi bir zabıta. İkinci kattan genç çocukların sigara içtiğini gören, onlara fırça atan, elinden gelse onları cezaevine attıracak kindar bir isim.”

Hükümetin 17 Aralık operasyonuyla ortaya çıkan yolsuzlukları inkar edemediğine işaret eden Ağbaba, “(O) En büyük manipülasyon ustası. Bir gece yarısı Türkan Saylanların, İlhan Selçukların evleri basıldı. Kalktı ne dedi? ‘Ben bu davaların savcısıyım’ dedi. ‘Milli İradeye darbe girişimi var’ dedi. Ardından 17 Aralık’tan sonra ne dedi? ‘Ben yapmadım, o (cemaat) yaptı’ dedi. Adamın bacanağı hırsızlıktan yakalanmış, ne diyor ‘zamanlama manidar.’ Adamın bacanağı hırsızlıktan yakalanmış. Evden para kutusu, elbise torbası çıkıyor, ayakkabı kutuları çıkıyor. Ne diyor? ‘Milli iradeye darbe.’ Bu söylediklerimi kendi konuşmalarından aldım. Jet ile umreye gittikleri ortaya çıkıyor. Ne diyorlar? ‘Dış güçlerin komplosu.’ Sizi dış güçler mi bindirdi o uçağa? Adamın kolunda 700 bin dolarlık saat var. Ne diyor? ‘İsrail oyunu’ diyor. Adamın evinde ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar para çıkıyor, adamın evinde hiç birinizin, bütün Malatya’nın hayal edemeyeceği miktar olan 1 milyar dolar para çıkıyor, ne diyor? ‘Vaiz lobisi’, ‘Faiz lobisi’ diyor. Biz de diyoruz ki ‘Hırsız lobisi.’ Bir yakını 52 kilo esrarla yakalandı? Ne diyor? ‘İçiciyim’ diyor. 52 kilo esrar içen yakını. 17 Aralık oldu. 4 bakan istifa etti. HSYK seçimlerinden sonra 17 Aralık aklandı. Hiç düşündünüz mü? Ayakkabı kutuları, elbise torbaları, çikolata kutuları yalan mı diye? Hepsi doğru. Peki bugüne kadar gerek başbakandan gerekse AKP’lilerden ‘Bu para kutuları evden çıkmadı, ayakkabı kutuları yalan, 700 bin dolarlık saat yok’ dediler mi? Demediler.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.