Afyon'da 'Boş Fişekleri Topla Geleceğini Karartma' Kampanyası

Afyon'da 'Boş Fişekleri Topla Geleceğini Karartma' Kampanyası

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne ait Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘Boş fişekleri topla geleceğini karartma’ isimli bir kampanya başlatıldı.Yapılan açıklamada, sürdürülebilir...

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne ait Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘Boş fişekleri topla geleceğini karartma’ isimli bir kampanya başlatıldı.

Yapılan açıklamada, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayatı kaynaklarından koruma-kullanım dengesi gözetilerek faydalanılması ve bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılması büyük önem taşıdığı belirtildi. Son yıllarda kullanılmış boş zirai ilaç kutularından ve yivsiz av tüfeği kovanlarından kaynaklanan kirliliğin arttığının gözlemlendiği belirtilerek, ayrıca kullanılmış zirai ilaç kutuları ve kovanların plastik yapıları gereği çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürdüğü ve bilhassa su kaynakları ve yalakların çevresinde yoğun bir şekilde bulunduğu ve bunun sonucunda da bu kaynaklardan beslenen yaban hayvanlarının zehirlenmelerine yol açtığı vurgulandı. Doğaya atılan kullanılmış boş zirai ilaç kutularının ve yivsiz av tüfeği kovanlarının temizlenmesi ve bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız konuya daha duyarlı olmaları için ‘Boş fişekleri topla geleceğini karartma’ kampanyası başlatıldığı kaydedildi.

Bu kampanya kapsamında Afyonkarahisar’ın değişik bölgelerinde şube müdürlüğü personelince boş fişek toplandığı, konuya dikkat çekmesi amacıyla hazırlanan afişlerin silah ve av malzemesi satan bazı bayilerin camlarına asılarak farkındalık oluşturmaya çalışıldığı ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.