Afyon’da 2014 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması Başladı

Afyon’da 2014 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması Başladı

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü tarafından, iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla çalışma başlatıldı. Kurumdan yapılan açılamada, bu çalışmalar doğrultusunda talep araştırmasıyla...

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü tarafından, iş gücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla çalışma başlatıldı.

Kurumdan yapılan açılamada, bu çalışmalar doğrultusunda talep araştırmasıyla ilgili olarak seçilmiş 58 iş yeriyle yüz yüze görüşme sağlanarak işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumlarıyla ilgili bilgiler edinilecek. Seçilmiş olan 58 iş yerine her 3 ayın sonunda ziyaret gerçekleştirilerek iş gücü piyasasındaki değişimler izlenecek. Araştırma sonuçları başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere hem uluslararası kurum ve kuruluşlarca Türkiye’nin iş gücü talebine ilişkin durumun tespit edilmesinde kullanılacak.

Türkiye genelinde oluşturulacak verilerin ulusal kurum ve kuruluşlarca kalkınma planlarının ve yıllık programların hazırlanmasında Türkiye işgücü piyasasında meydana gelen değişimlerin tespitinde ve izlenmesinde, aktif iş gücü piyasası politikalarının tasarımında ve izlenmesinde etkili olması bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.