Aesob, Cuma Namazı Çıkışında Aşure Dağıttı

Aesob, Cuma Namazı Çıkışında Aşure Dağıttı

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(AESOB), Muharrem ayı dolayısıyla Eski Sanayi ile Fabrikalar mahallesinde cuma namazı çıkışında esnaf ve vatandaşa aşure dağıttı. Sanayi ve İbadullah camilerinin avlularındaki aşure dağıtımına...

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(AESOB), Muharrem ayı dolayısıyla Eski Sanayi ile Fabrikalar mahallesinde cuma namazı çıkışında esnaf ve vatandaşa aşure dağıttı.

Sanayi ve İbadullah camilerinin avlularındaki aşure dağıtımına AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Birlik Başkan Vekili Adlıhan Dere, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kardiyan ve Antalya Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Gülaçtı katıldı. Dağıttıkları aşurelerin birlik, beraberlik ve iyiliklere vesile olmasını dileyen Başkan Sevimçok, "Aşure geleneği Anadolu’da asırlardır yaşatılarak günümüzde de devam ettiriliyor. Muharrem ayı bereketin ve bolluğun coşarak bollaştığı ve dinimizde çok kıymet atfedilen bir aydır. Muharrem ayının onuncu günü ise aşure günü olarak bilinir. Bu güzel geleneğin Anadolu’da asırlardır yaşatılarak günümüzde de sürdürülüyor olması ise bizlerin gelenek ve kültürlerimize ne kadar çok önem vererek sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Bizler de Esnaf Odalar Birliği olarak bu mübarek günde aşure yaparak esnaf ve vatandaşlarımıza ikram ettik." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.