Adaylıktan çekilmeyeceğim

Adaylıktan çekilmeyeceğim

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel başkanlığına aday olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker, ''(Zeki Sezer aday olursa Masum Türker adaylıktan çekilecek) diyenlerin doğr


Türker, DSP Konya İl Başkanlığında DSP'nin pazar günü gerçekleştirilecek kurultayına ilişkin bir gazetede yer alan, ''kendisinin Zeki Sezer lehine yarıştan çekileceği'' yönündeki iddiaları cevaplandırdı.
Yerel seçimlerin ardından DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa ettiğini hatırlatan Türker, ''Doğrusu o istifa anında Sayın Sezer'e 'istifa etmemesini' söyledim. İstifa ettiğinde de yeniden aday olmasını, eğer aday olursa da kendisini destekleyeceğimi, ancak aday olmadığı takdirde aday olacağımı belirttim'' dedi.
Masum Türker, Zeki Sezer ile 25 Nisanda yaptığı görüşmede, kongrede yeniden aday olacağı yönünde bir işaret almaması üzerine bu kez kendisinin aday adayı olarak milletvekilleriyle, il başkanlarıyla, delegelerle görüştüğünü, kendilerine destek verip vermeyeceklerini sorduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Arkadaşlarımın tavsiyeleri ve desteklerini aldıktan sonra 200'e yakın delege 5 milletvekili ve 17 Parti Meclisi üyesi arkadaşımla adaylığımı açıkladım. Ve o günden beri ulaşabildiğim illere gidiyorum, delegelerle konuşuyoruz.
Bugün de Konya'ya geldim. Genel başbakan olduktan sonra parti yönetiminin değişeceğini söyledim. Bu arada, parti yönetiminde olan bazı arkadaşlarımız, bu söylenenlerinden rahatsız olarak, tekrar Zeki Sezer'i aday göstermek için çalışma yaptılar.
Kendisiyle 2 gün önce görüştüm. Bana 'Ben aday olursam adaylıktan çekilir misin?' dedi. Ben de 'Hayır çekilmem' dedim. Artık bu iş, Masum Türker'in bireysel kararından çıktı, adaylıktan çekilmem için en az 120 kişiye danışmam lazım. Çünkü bu partiyi biz yöneteceğiz, ben yönetmeyeceğim. Onun için adaylıktan vazgeçmeyeceğimi söyledim. 'Zeki Sezer aday olursa Masum Türker adaylıktan vazgeçecek' diyenlerin doğru söylemediklerini duyurmak istiyorum. Çünkü Masum Türker tek kişi değil.''  
Yol haritasının tek olduğunu dile getiren Türker, 27 ay sonra yapılacak seçimlerde partiyi parlamentoda iktidar ortağı yapmak istediğini de sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.