Adaylar üniversiteli gençlerle

Adaylar üniversiteli gençlerle

Siyasi partilerin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Gündem 21 Topluluğu tarafından düzenlenen programla üniversiteli gençlerle bir araya geldi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adayları Yerel Gündem 21 Topluluğunun organizesiyle Selçuk Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Saadet Partisi (SP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Sarımehmetoğlu katıldı.

ÖZKAFA: “GELİŞMEK İÇİN SÖMÜRÜDEN KURTULMALIYIZ”
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, gençlere yönelik olarak yerel gündeme ilişkin konulara değindiği konuşmasında Türkiye’nin büyük bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğunu ancak, gelişmesinin önünde birçok engeller bulunduğunu ifade etti. Bu engellerden en büyüğünün sömürgeci devletlere verilen faiz olduğu kaydeden Mustafa Özkafa, köklü bir gelişim sağlamak için öncelikle ülkenin sömürüden kurtulması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin gelişime açık bir ülke olduğunu ve bu nedenle de her türlü yatırımın uygulanabileceğini kaydeden Özkafa, “Türkiye’nin önündeki bu sömürü engelini kaldırmadan ülkeyi geliştiremeyiz. Çünkü illere yatırım amaçlı gönderilecek paralar kısıtlanıyor. Bu kısıtlanan paralar faiz borcunun ödenmesi için gönderiliyor. Ülkemiz bu yıl tam 55 trilyon faiz ödemiş. Bu Türkiye için müthiş derecede büyük bir rakam. Bu nedenle ilk etapta faiz yükünün önüne geçmek gerekir” diye konuştu.
Belediye başkanlığı yaptıkları dönemde Konya için ciddi yatırımlara imza attıklarını ve bu yatırımların halen kullanılmakta olduğunu ifade eden Mustafa Özkafa, yeni dönemde de gençlere yönelik yatırımlara ağırlık vereceklerini bildirdi. Ülke sorunlarının yerel sorunları da etkilediğini ve daha az yatırım yapılmasına neden olduğunu kaydeden Mustafa Özkafa, “Ülkemizin ve vatandaşlarımızın sırtına yüklenmiş üç tane çuval var. Bunlar yüksek faiz çuvalı, haksız vergi çuvalı, yolsuzluk ve batık kredi çuvalı. Bütün bunların önüne hep birlikte, siz gençlerimizin desteğini arkamıza alarak geçeceğiz” dedi. Özellikle Bosna Hersek Mahallesi’nin öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölge olduğunu kaydeden Mustafa Özkafa, Selçuklu Belediye Başkanı ile birlikte yürütecekleri çalışma ile Bosna Hersek Mahallesi’ni öğrenciler için bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Gençlerin en büyük sorunlarından birinin de ulaşım olduğuna dikkat çeken Özkafa, ulaşımla ilgili projelerini gençlerle paylaştı.
ÇAY: “TOPLU ULAŞIMA KÖKLÜ ÇÖZÜM”
Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne ve en büyük üniversitelerinden birine sahip olan Konya’nın geçtiğimiz yıllarda hak ettiği yatırımı alamadığına dikkat çeken MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Çay ise, yönetime gelmeleri hakkında Konya’yı hak ettiği yere getireceklerini ifade etti. İnsanları yermenin ve üzmenin kolay ama kazanmanın zor bir iş olduğunu dile getiren Hikmet Çay, “Biz zor olanı seçtik ve siz gençlerimizin gönlünü kazanmak için yola çıktık. Bu yolda yine siz gençlerimizin desteğine ihtiyacımız var. Birlikte Konya’yı layık olduğu hizmetlere kavuşturacağız” dedi. Yapacakları tüm yatırımlarda sivil toplum kuruluşlarının ve alanında uzman kişilerin yanı sıra gençlerin de görüşlerini alacaklarını vurgulayan Hikmet Çay, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bizim için değerli. Bu nedenle onların fikirlerine de yer vereceğiz. Genç beyinlerin üretim gücünden yararlanacağız” diye konuştu. Şu an üniversiteli gençlerin en büyük sorununun toplu ulaşım olduğuna dikkat çeken Çay, göreve geldikleri zaman yapacakları ilk işin toplu ulaşımdaki problemlere köklü çözüm getirmek olacağını sözlerine ekledi..
SARIMEHMETOĞLU: “KONYA’YA ESKİŞEHİR MODELİ UYGULANACAK”
CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Sarımehmetoğlu da göreve gelmeleri halinde gençlere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerine dikkat çekti. Üniversiteli gençlerin büyük bir çoğunluğunun Konya dışından geldiğini ve Konya’da sosyal alanların azlığı nedeniyle Konya’yı benimseyemediklerini dile getiren Sarımehmetoğlu, “Göreve geldiğimiz zaman ilk 5 yıl içerisinde Eskişehir’de sosyal yaşamda, öğrencilerin faydalanabileceği ne tür organizasyon alanları varsa Konya’da da o olacak. Konya’nın bu alandaki eksiği herkesin malumudur. Şimdi üniversite öğrencilerimiz derslerinden arta kalan zamanda sosyal aktivitelerde bulunmak istiyorlar. Ama yapabilecekleri tek şey var. Zafer alanında tur atmak, ondan sonra da hava iyi ise Alaaddin Tepesi’nde bir süre muhabbet ettikten sonra geri evlerine dönmek. Bu şartlar altında gençlerimizi Konya’ya bağlayamayız. Bu nedenle sosyal faaliyetlerin düzenleneceği alanlara ağırlık vereceğiz” diye konuştu.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum