Adaylar belli oluyor

Adaylar belli oluyor

Siyasi partilerin il teşkilatları başta Büyükşehir olmak üzere merkez ilçe adaylarını belirledi

Yerel seçimlere yönelik ‘seçim takvimi’ işlemeye başladı. Siyasi partilerin il teşkilatları da takvim doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir ve merkez ilçelerde kıyasıya yarışacak olan partilerin adayları hemen hemen açıklanmış durumda. İşte partilerdeki yerel seçim hazırlıklarında son durum, açıklanan adaylarla birlikte kulislerde dolaşan isimler.

SAADET’İN ADAYLARINI GENEL BAŞKAN AÇIKLAYACAK
Yerel seçim çalışmalarını bir yıla yakındır hızlı bir tempoyla sürdüren Saadet Partisi’nde belde ve taşra ilçelerin adayları büyük ölçüde belirlenmiş durumda. Bu adayların bir kısmı geçtiğimiz günlerde il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıklanmıştı. Saadet Partisi’nde herkesin merakla beklediği Büyükşehir ve merkez ilçeler için belediye başkan adaylarının büyük ölçüde belirlendiği, önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi. Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarını Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un açıklaması bekleniyor. Saadet Lideri’nin 17 Ocak’ta Konya’ya gelerek görkemli bir törenle adayları açıklayacağı söyleniyor.
MHP’NİN BÜYÜKŞEHİR VE MERKEZ İLÇE ADAYLARI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatı, belde ve taşra ilçelerin ardından şimdi de Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Belirlenen adaylar geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Ali Yücel tarafından Genel Merkez’e sunuldu. Adayların açıklanması için de 11 Ocak’ta Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de katılacağı bir program düzenlenmesi teklifi Genel Merkez’e iletildi. Programın kesinleşmemesine rağmen büyük ihtimalle MHP Konya adaylarını Devlet Bahçeli’nin açıklaması büyük olasılık olarak görülüyor.
MHP İl Başkanı Ali Yücel, mahalli seçimlerin Türkiye ve MHP’nin seçimleri olacağına vurgu yaptı. Konya’da aday adaylarını belirleme sürecinde büyük zorluklar yaşadıklarını, çünkü büyük talep ve teveccüh olduğunu aktaran Ali Yücel, talep nedeniyle teşkilat ve kamuoyu yoklamaları yaptıklarını söyledi.
Resmi olmamakla birlikte Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarını belirlediklerini ifade eden Ali Yücel, 6 başvurunun yapıldığı Büyükşehir için Hikmet Çay’ı, Karatay’da İlyas Kiraz’ı, Selçuklu’da Mustafa Sırrı Demirel’i ve Meram’da ise Durmuş Ali Açıkel’i aday gösterme konusunda mutabık kaldıklarını ve bu isimleri Genel Merkez’e sunduklarını kaydetti. Ali Yücel, adaylarla ilgili son sözü Genel Merkez’in söyleyeceğini söyledi.
CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI HASAN SARIMEHMETOĞLU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı İmdat Şen, Genel Merkez’den genelge geldiğini ve merkez yoklaması yapıldıktan sonra adayların açıklanacağını belirtti.
İmdat Şen, şu an için tek adayın olduğu Büyükşehir ve ilçelerdeki isimleri şöyle açıkladı: Büyükşehir’de İnşaat Mühendisi Hasan Sarımehmetoğlu, Karatay’da Dr. İbrahim Dişçi, Cihanbeyli’de Kemal Önal, Çeltik’te Süleyman Ergün, Derbent’te Rüştü Tekin, Altınekin’de Yusuf Çetin, Yunak’ta Halim Yıldırım, Seydişehir’de Mustafa Yılmaz, Taşkent’te Hayati Soydabircan, Doğanhisar’da Mehmet Öztoklu, Kulu’da Cafer Tayyar Budak ve Karapınar’da Kamil Bülbül Okuyucu.
DEMOKRAT PARTİ’DE 3 ADAY BELLİ OLDU
Demokrat Parti’de sadece Ilgın’da mevcut belediye başkanı Hasan Hüseyin Akıncı, Altınekin’de Ali Poçan, Yunak’ta Aziz Erşan adaylıklarını açıkladı. Kesinleşmiş bu adayların dışındaki ilçe belediye başkan adayları ile Büyükşehir için hafta başında İl Başkanı Rasık Özdemir’in açıklama yapması bekleniyor.
DSP ADAYLARINI PAZAR GÜNÜ AÇIKLAYACAK
Pazar günü DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş Konya’ya gelecek. Jale Ağırbaş’ın burada adayların büyük bölümünü açıklaması bekleniyor. Ereğli’de Durmuş Çayhan ve Akşehir’de Bedrettin Ekmekçi aday adaylığını açıklayan isimler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.