Adanalı Boşnakların Atatürk Sevgisi

Adanalı Boşnakların Atatürk Sevgisi

Adanalı Boşnaklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde ‘Boşnakların Atatürk Sevgisi’ konulu programla andı.Dernek binasında bir araya gelen Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri,...

Adanalı Boşnaklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde ‘Boşnakların Atatürk Sevgisi’ konulu programla andı.

Dernek binasında bir araya gelen Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri, Atatürk, silah arkadaşları ve istiklal mücadelesine katılan tüm şehitler için Fatiha okudu. Dernek Başkanı Ferhat Gezer, “Ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi. Atatürk'ün vatanı adına yapmış olduğu hizmetlerin gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması gerektiği belirten Gezer şöyle konuştu: “Bizler her 10 Kasım’ı ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak görmeliyiz. Böyle bir lidere sahip olmanın ayrıcalığı ve onuru hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. O'nu anlamak, O'nun düşüncelerini yaşatmak bizlerin en büyük görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz."

Etkinliğe, dernek üyelerinin yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz da katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.