ADA 7’ye büyük ünvan

ADA 7’ye büyük ünvan

27. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde AKINSOFT ve AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın konuşmacı olarak yer alırken, ADA-7'ye ‘Fahri Vakıf Üyesi Robot’ ünvanı verildi.

AKINSOFT ve AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen “27. Avrasya Ekonomi Zirvesi Ekonomi Oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Dr. Özgür Akın “Yapay Zeka: İnsanlığın Geleceği ile Hukuki Altyapı” başlıklı oturumda insanlığın robotlara evrilmesi, yapay zekanın iş hayatına, ekonomiye, yerel ve dünya yönetimlerine etkisinden söz etti. Akın, insansı robotların hukuki haklarının olması gerektiğine değinirken henüz yapay zeka ve insansı robotlar hakkında devam eden hukuk boşluğunun doldurulmasının önemine değindi.

AKIN, YAPAY ZEKA VE İNSANSI ROBOTLARI ANLATTI

Dr. Özgür Akın, yapay zeka ve insansı robotların var olan mesleklere olan etkisinin boyutundan ve gelecekte ne gibi değişiklikler yaratacağından söz ederken, Transhümanizm ile insanlar üzerinde yakın gelecekte olabilecek biyonik dönüşüm konusunu da ele aldı. 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde yaşanan bir diğer gelişme ise AKINROBOTICS tarafından geliştirilen ve tasarlanan sosyal robot ADA-7’ye “Fahri Vakıf Üyelik Ünvanı” verilmesi oldu. Bu gelişme neticesinde AKINROBOTICS yine bir ilke imza atarak “Dünya’nın İlk Vakıf Üyesi Robotu” ünvanı ile ADA7 isimli sosyal robotun tarihe geçmesi sağlandı. Zirvede Quadruped Robot Arat, Sosyal Robot Ada-7 ve Mini Ada yer alarak, dikkatleri üzerine çekti. Birçok ülkeden katılımcıların olduğu 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, İstanbul Valisi Davut Gül ve protokol mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi. 40 ülkeden temsilcinin katıldığı zirve iki gün sürdü.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.