Acarlar Longozu Taştı, Kenarındaki Tesis Sular Altında Kaldı

Acarlar Longozu Taştı, Kenarındaki Tesis Sular Altında Kaldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozu (Subasar ormanı) son yağışlarla taştı. Longozun çevresinde bulunan tesisi su basarken ahşap yürüyüş yolları sular altında kaldı. Longozun güzelliklerinin daha rahat bir şekilde keşfedilmesi...

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozu (Subasar ormanı) son yağışlarla taştı. Longozun çevresinde bulunan tesisi su basarken ahşap yürüyüş yolları sular altında kaldı.

Longozun güzelliklerinin daha rahat bir şekilde keşfedilmesi için kenarına yapılan 620 metrelik yürüyüş yolu son yağışlarla zarar gördü. 560 hektar alana sahip Acarlar Longozu’ndaki su seviyesi, aşırı yağışların ardından yükseldi. Longozda bulunan tesisler sular altında kalırken, tesis sahibi kanoya binerek su üzerinde yüzen eşyaları toplamaya çalıştı. Longozu görmek için gelenler ise suların yükselmesiyle geri döndü.

Acarlar Longozu işletmecisi Yılmaz Sütçü, suların yükselmesiyle her şeyin sular altında kaldığını belirterek, "Şu anda longoz tamamen sular altında kaldı. Yazın buraya gelen misafirlere burayı anlatıyordum ama bana inanmıyorlardı. Şimdi gelen ziyaretçiler de buraların sular altında olduğunu görmüş oldu. Burası dünyaya hitap eden ikinci büyük su basan ormanıdır." dedi.

Longoza hafta sonu ziyarete gelen ziyaretçiler hayal kırklığı yaşadı. Ziyaretçiler, longoz kenarındaki yürüyüş yolunun sular altında kalması sebebiyle içlere ilerleyemedi. Ziyaretçiler, "Longoza geldik ama maalesef her yeri su basmış ve yürüyüş yolları, tesisler sular altında kalmış, gezemeden geri dönüyoruz." diye konuştu.

Longozda incelemelerde bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, son bir kaç gündür bölgeye yoğun şekilde yağış düştüğünü belirterek şunları kaydetti: "Metrekareye yaklaşık 100 litre yağmur düştü. İlçemizin göz bebeği olan tek parça halindeki en büyük longoz olan Acarlar Longozu, gördüğünüz gibi sular altında. Kanolarla ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemiz tüm ekiplerini seferber edip bu longozun kurtarılması için çalışmalara başlamıştır. İnşallah birkaç gün içinde buralarda tekrar normal hayat başlayacaktır. Ayrıca tarım arazilerimiz de sular altında kalmıştır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.