Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Giresun’da

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Giresun’da

Karadeniz gezisi kapsamında Giresun’a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

Karadeniz gezisi kapsamında Giresun’a gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

Valiliğe gelişinde, Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ümit Yüksel Berber ve İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak tarafından karşılanan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, polis mangasını, 'Merhaba polis' diyerek selamladı.

Ardından Valilik Şeref Defterini imzalayan konuk Başbakan Khabadze’ye ziyaretinde; Acara Özerk Cumhuriyet Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia Tavamaishvil, Başbakanlık Müsteşarı Tariel Lebanıdze, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze, Acara Özek Cumhuriyeti Hükümeti Protokol Dairesi Başkanı Irakli Beridze, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushıtashvili ile Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan eşlik etti.

Ziyaretinin amacının mevcut ilişkilerin pekiştirilmesi, eğitim kültür, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği yapmak olduğunu söyleyen Başbakan Khabadze, ilk ziyaretlerini Artvin, Rize ve Trabzon’da yaptıklarını belirterek, insanlar arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunu kaydetti.

İkinci ziyaretinin Samsun, Ordu ve Giresun olduğunu kaydeden konuk Başbakan, “Bu ziyaretlerimizle ilişkilerimizi daha çok geliştirerek, geleceğe dönük programlar yapacağız. Yaptığım ziyaretlerde Gürcistan’dan bölgeye göç eden vatandaşlarımızla görüştük. Aynı zamanda yatırımcı ve işadamlarıyla çeşitli temaslarımız oldu. Acaristan ve Gürcistan’daki iş imkanlarını onlara anlattık.” dedi.

Acar Başbakanı Khabadze ve heyetini ağırlamaktan mutlu olduğunu kaydeden Vali Karahan da “Son durağınız olan Giresun’un önemli özellikleri var. Sizlerle dostluğumuz ve güzel ilişkilerimiz bulunmaktadır. Bu ziyaret umarım mevcut dostluğumuzu daha da geliştirmesine vesile olur. Ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilerimiz devam eder. Sizleri yabancı bir heyet olarak değil, dost bir komşu olarak kabul ediyoruz. Bu ziyaret bir başlangıçtır. Sizleri yine bekliyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Vali Karahan, konuk Başbakana fındık ürünlerinden oluşan hediye seti vererek yakasına çotanak rozeti taktı. Konuk Başbakan Khabadze de Vali Karahan’a tarihi kazılarda 14.yy’a ait bir heykelin kopyasını ve Acaristan’ı tanıtan bir kitap hediye etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.