Abdullah Cömert'in Annesi: Adalet İçin Geldik

Abdullah Cömert'in Annesi: Adalet İçin Geldik

Gezi Parkı olayları için Hatay'da yapılan eylem sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, adalet için geldiklerini belirterek, davanın Balıkesir'e alınmasına...

Gezi Parkı olayları için Hatay'da yapılan eylem sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, adalet için geldiklerini belirterek, davanın Balıkesir'e alınmasına tepki gösterdi.

Hatay'ın Antakya ilçesinde, 2 Haziran 2013'teki protestolar sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Cömert'in ölümüyle ilgili açılan dava, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülüyor. Dava için şehirdışından çok sayıda kişi geldi. Çevre illerden getirilen takviye polis ekiplerinin önlem aldığı adliye çevresinde çok sayıda kişi biraraya gelerek protesto gösterisinde bulundu. Duruşmadan önce Cömert'in annesi, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile beraber geldi. Burada desteğe gelenlere teşekkür eden Hatice Cömert, hasta haliyle geldiğini söyledi. Davanın Balıkesir'e alınmasına da tepki gösteren Cömert, "Buraya sürüklediler. Ben yaşlı başlı kadınım. Hastayım. Abdullah'ın hatırı için geldiğiniz için çok çok sağolun, teşekkür ederim. Biz adalet için geldik. Hesaplaşmak için geldik. Bu katile kim cesaret veren, kim emri veren, Allah belasını versin. Allah kahretsin. Bizi aradılar. Biz sadece canımızı taşıyoruz, silah taşımıyoruz. Ben dedim, senin gibi korkak değilim. Biz korkmuyoruz. Hiç korkum yok, çünkü benim canımı almışlar. Ne kaldı, canımı da alsınlar. Bizim vergilerle maaşınız ödeniyor. Biz vergi ödemezsek siz aç kalırsınız. İki ay sonra askere gidecekti." şeklinde konuştu.

'BİR GÜN ADALET YERİNİ BULACAK'

Emel Korkmaz ise mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, "Abdullah'ın duruşmasının Hatay'da görülmesi gerekirken buralara kadar sürüklediler. Görsünler, nereye alırlarsa alsınlar halk hep yanımızda. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ali İsmail duruşmasında olduğu gibi; Eskişehir'de görülmesi gerekirken Kayseri'ye taşındı ve orada milyonlar yanımızdaydı ve hep beraber mücadele edeceğiz. Hep kenetlenerek çocuklarımızın hakkını aramaya çalışıyoruz. İnşallah bir gün adalet yerini bulacak." dedi.

Açıklamaların ardından her iki anne, adliye binasında girdi. Bu arada aileye destek vermek ve davayı takip etmek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrukulu da geldi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.