Abd’nin Yeni Büyükelçisi John Bass Kendisini Video İle Tanıttı

Abd’nin Yeni Büyükelçisi John Bass Kendisini Video İle Tanıttı

Yarın Türkiye'ye gelecek olan ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, bir bölümü Türkçe olan videolu tanıtım mesajı yayınladı.Öğle sıralarında Ankara’da olması beklenen Büyükelçi John Bass, Türkçe ‘Merhaba, ben Türkiye’nin...

Yarın Türkiye'ye gelecek olan ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, bir bölümü Türkçe olan videolu tanıtım mesajı yayınladı.

Öğle sıralarında Ankara’da olması beklenen Büyükelçi John Bass, Türkçe ‘Merhaba, ben Türkiye’nin yeni Amerikan Büyükelçisi John Bass’ diye hitap etti.

Ardından İngilizce olarak kendisini ve düşüncelerini şöyle aktardı: "26 yıllık diplomatik kariyerim boyunca 5 başkan ve 9 dışişleri bakanı ile çalıştım. Beyaz Saray’ın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki birimlerde uluslararası krizler üzerine çalışmalar yürüttüm ve politikalara ilişkin müzakereleri yönettim. Son dönemde Dışişleri Bakanlığında özel müşavir olarak yürüttüğüm görev kapsamında Dışişleri Bakanı Keryy’nin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığı birçok seyahati sırasında önde gelen danışmanlarından biri olarak görev aldım. Kariyerimin büyük kısmı Türiye’nin merkezi bir rol oynadığı bölgeler ve meseleler üzerine odaklanmıştır. ABD ve Türkiye, karşı karşıya kaldıkları en aciliyet gerektiren ve önemli zorlukların çoğunu birlikte göğüslemektedir."

Yine Türkçe olarak, "İşte bu yüzdendir ki, Türkiye ve Amerika uzun yıllardır çok iyi dosttur." diye devam eden John Bass, İngilizce olarak “ABD, Türkiye’nin güvenliğine, refahına ve demokratik gelişimine kararlılıkla bağlıdır. Halklarımızın karşılıklı iletişimi sürdürmeleri ve bilgi alışverişinde bulunmaları için fırsatlar yaratırken; ben de büyükelçi olarak, hükümetlerimiz arasındaki irtibatın Vaşhington ve Ankara’da en üst düzeyde sürmesini sağlayacağım. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde halk oyuyla seçilmiş olan ilk Cumhurbaşkanı’na güven mektubumu sunmamın ardından, bu büyük ülkenin dört bir yanındaki Türk vatandaşlarıyla çalışacağım ve onlardan öğreneceklerim için heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bass videolu tanıtım mesajını Türkçe, "Tabii ki ilişkilerimizi güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum. Teşekkür ederim." şeklinde tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.