Abd, Uçak Gemisini Basra Körfezi'ne Yönlendirdi

Abd, Uçak Gemisini Basra Körfezi'ne Yönlendirdi

ABD Savunma Bakanlığı, Hint Okyanusu’nda bulunan USS George H.W. Bush adlı uçak gemisini, Basra Körfezine yönlendirdiğini açıkladı.Pentagon adına yazılı açıklama yapan Basın Sekreteri Tuğamiral John Kirby, USS George H.W. Bush uçak gemisinin...

ABD Savunma Bakanlığı, Hint Okyanusu’nda bulunan USS George H.W. Bush adlı uçak gemisini, Basra Körfezine yönlendirdiğini açıkladı.

Pentagon adına yazılı açıklama yapan Basın Sekreteri Tuğamiral John Kirby, USS George H.W. Bush uçak gemisinin Savunma Bakanı Chuck Hagel’in talimatıyla Basra Körfezine gitmek üzere yola çıktığını söyledi. Tuğamiral Kirby, Başkan Barack Obama’nın Irak’taki ABD vatandaşları ve çıkarlarını korumak için gerekli tedbirin alınacağı sözü üzerine böyle bir karar alındığını dile getirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada uçak gemisine USS Filipin kruvazörü ile USS Truxtun muhribinin eşlik edeceği de bildirildi. Bugün Körfez’e girmesi beklenen gemilerin Irak-Suriye İslam Devleti (IŞİD)’e karşı muhtemel bir ABD operasyonu için destek vereceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz şubat ayında Virginia eyaletinde bulunan Norfolk limanından demir alan USS George H.W. Bush'a Ortadoğu’da muhtemel gelişmelere karşı rota çizilmişti.

Tuğamiral Kirby, açıklamasında, Basra Körfezi'nde Amerikan donanma varlığının bölgenin güvenliği ve istikrarı için ülkesinin taahhütlerini desteklemeye yönelik olduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.