Abd Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Kıbrıs'a Geleceği İddia Edildi

Abd Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Kıbrıs'a Geleceği İddia Edildi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in 21-22 Mayıs'ta Kıbrıs'a geleceği iddia edildi. Rum basını, Amerikan unsurunun Kıbrıs sorununda yeniden hareketlendiğini gösterdiğine işaret ederek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bir gazeteye verdiği...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in 21-22 Mayıs'ta Kıbrıs'a geleceği iddia edildi.

Rum basını, Amerikan unsurunun Kıbrıs sorununda yeniden hareketlendiğini gösterdiğine işaret ederek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bir gazeteye verdiği mülakatta Biden’in ziyaret tarihini de açıkladığına dikkat çekti.

Rum gazeteler, Eroğlu'nun bu açıklaması doğrultusunda Biden'in bu tarihlerde Kıbrıs'a gelmesinin beklendiğini de aktardı.

ABD KIBRIS'TA ÇÖZÜMDEN YANA AÇIKLAMALAR YAPIYOR

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda dün, ABD'nin Güney Kıbrıs'taki Büyükelçisi John Koenig, Rumların Türkiye'ye bugüne kadar olduğundan henüz fazla güvenmek zorunda olduklarını söylemişti.

Koenig, Ukrayna'daki gelişmelere ve Rusya'nın natürel gazı bir kez henüz politik tabanca olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, "Avrupa'nın enerji kaynaklarının değiştirilmesi gerektiğini henüz çok düşünüyoruz. Bu enerji kaynaklarının değiştirilmesi yollarından biri de Kıbrıs'tan, Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattıdır. Böylelikle enerji kaynaklarında Rusya'ya bağımlılık azalabilir." demişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.