Ab Bakanı Bozkır, Jan Zahradil İle Görüştü

Ab Bakanı Bozkır, Jan Zahradil İle Görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ve heyetini makamında kabul etti. Kabul esnasında konuşan Bakan Volkan Bozkır, “Avrupa Muhafazakarlar...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ve heyetini makamında kabul etti.

Kabul esnasında konuşan Bakan Volkan Bozkır, “Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular ittifakı Avrupa Parlamentosu gruplarından bir tanesidir. AK Parti olarak bu gurubun hem üyesiyiz hem de bu gurubun Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay bu görevi üstlendi.” hatırlatmasında bulundu.

Bozkır, “Bu grupta gerçekten Türkiye’nin dostları var. Bu gurupla ilişkilerimiz iyi seviyede Avrupa Parlamentosundaki bütün çalışma ve çabalarımızda bize destek oluyorlar. Bizde bu grupla aynı anlayış içinde bu süreci sürdürüyoruz.” dedi.

ZAHRADİL: TEK BİR SİYASİ AİLE OLARAK BURADAYIZ

Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil, burada bulunduğumuz için çok memnuniyet duyduğunu ifade ederek "Tek bir siyasi aile olarak buradayız ve ortak yarar sağlayacak alanlarda çalışmalarımıza devam edeceğimizi temenni ediyorum. Türkiye ortağımızdır ve NATO müttefikimizdir. Bunun daha sonraki dönemlerde devam edeceğini temenni ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.