93 Faal Siyasi Parti Bulunuyor

93 Faal Siyasi Parti Bulunuyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre Türkiye’de 93 faal siyasi parti bulunuyor. Bu partilerden 17’si ise bu yıl kuruldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre 14 Kasım 2014 tarihi itibarı ile Türkiye’de...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre Türkiye’de 93 faal siyasi parti bulunuyor. Bu partilerden 17’si ise bu yıl kuruldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verilerine göre 14 Kasım 2014 tarihi itibarı ile Türkiye’de 93 faal siyasi parti bulunuyor. Türkiye’de faal bulunan 93 partiden 76’sı 2014 öncesi, 17’si ise bu yıl kuruldu. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlere ise 26 parti katılmıştı.

Bu yıl kurulan siyasi partilerin isimleri ise şöyle: 1923 Cumhuriyet Partisi, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, Önce Vatan Partisi, Kadın Partisi, Büyük Turan Hareketi Partisi, Türkiye Toplumcu Kardeşlik Partisi, Merkez Parti, Hak ve Huzur Partisi, Komünist Parti, Halkın Türkiye Komünist Partisi, Cihan Partisi, Çoğulcu Demokrasi Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi, Geleceğin Türkiye Partisi, Anayol Partisi, Demokratik Gelişim Partisi.

14 Kasım sonrasında ise İçişleri Bakanlığı’na resmi kuruluş başvurusu yapıp ‘alındı’ belgesi verildiğini duyuran 3 parti bulunuyor. Başvuruda bulunan 3 parti ise şöyle: Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Emine Ülker Tarhan’ın başvurusunu yaptığı Anadolu Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi ve kurucuları arasında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de yer aldığı Millet ve Adalet Partisi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.