60’ında filelere döndü

60’ında filelere döndü

İsmail Ebrişim, bu sporu bıraktıktan 21 yıl sonra Aroma Erkekler Üçüncü Voleybol Ligi A Grubu’nda mücadele eden Seydişehir Belediyespor formasıyla salonlara döndü

Voleybol aşığı 60 yaşındaki İsmail Ebrişim, bu sporu bıraktıktan 21 yıl sonra Aroma Erkekler Üçüncü Voleybol Ligi A Grubu’nda mücadele eden Seydişehir Belediyespor formasıyla salonlara döndü. Ebrişim, neredeyse torunu yaşındaki takım arkadaşları ile takımının başarısı için mücadele veriyor. Seydişehir Belediyespor’un “60’lık delikanlısı” İsmail Ebrişim, yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen en büyük tutkusu olan voleybol sporundan vazgeçemediğini söyledi.
Mahalle aralarında 16 yaşında voleybolla tanıştığını ve ilerleyen zamanda voleybolun kendisinde adeta aşka dönüştüğünü belirten Ebrişim, 24 yaşında Etibank SAS ile profesyonelliğe adım attığını anımsattı. Etibank SAS forması altında 15 yıl mücadele ettikten sonra voleybolu bıraktığını dile getiren Ebrişim, voleybol tutkusunun kendisinde hiç bitmediğini, bu nedenle özel turnuvalarda ve kaymakamlık kupalarında voleybol oynamaya devam ettiğini bildirdi.
21 YIL SONRA VOLEYBOLA DÖNDÜ
Bu turnuvalarda gösterdiği performans nedeniyle yıllar sonra yeniden voleybol oynama teklifi geldiğini söyleyen Ebrişim, teklifi kabul ederek, 21 yıl aradan sonra, Seydişehir Belediyespor formasıyla voleybola döndüğünü ifade etti. Lisansının 4 ay önce yeniden çıkarıldığını, 2 aydır takımla birlikte antrenmanlara katıldığını anlatan Ebrişim, Kütahya deplasmanında Evliya Çelebi Hastanesi’ne karşı forma giyerek salonlara döndüğünü söyledi. Bu maçta çok heyecanlandığını ve gençliğinin aklına geldiğini dile getiren Ebrişim, hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını vurguladı.
Herhangi bir rahatsızlığının olmadığını ve ailesinin kendisine destek verdiğini anlatan Ebrişim, şunları kaydetti: “Benim iki hobim var. Bunlardan biri voleybol diğeri ise güvercin beslemek. Öyle zannediyorum ki ölene kadar bu iki hobimden vazgeçmeyeceğim. Çünkü bu hobilerim yaşamım için önemli. Her gün düzenli spor yapıyorum. Beslenmeme önem veriyorum. 14 yaşında torun sahibiyim. Neredeyse torunum yaşında takım arkadaşlarım var. En az onlar kadar mücadele etmeye ve takımıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Kendimi iyi hissettiğim sürece voleybola devam edeceğim.” Arkadaşları arasında “ihtiyar delikanlı” olarak anıldığını söyleyen Ebrişim, hayatının sonuna kadar voleyboldan vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.
DAVRANIŞLARIYLA ÖRNEK OLUYOR
Seydişehir Belediyespor antrenörü Süleyman Kılınç da ligin 18 yaşındaki en genç ve 60 yaşındaki en yaşlı oyuncularının, kendi takımında olduğunu söyledi. İsmail Ebrişim’i taraftarın çok sevdiğini ifade eden Kılınç, sporun kitlelere sevdirilmesinde örnek olduğunu bildirdi. Ebrişim’in takımın ağabeyi olduğunu dile getiren Kılınç, “Küçüklere örnek oluyor. Tüm takımın saygı duyduğu bir isim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.