'32 Gündür Maaşım Yok, Al Beş Lirayı Çay Parası Yap Diyen Olmadı'

'32 Gündür Maaşım Yok, Al Beş Lirayı Çay Parası Yap Diyen Olmadı'

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden ocağında mahsur kalan işçilerin arkadaşı Adem Yirik, burada çalışan işçilerin çoğunun kredi kartı olduğunu vurgulayarak "32 gündür maaşım yok. Ek hesaptan...

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden ocağında mahsur kalan işçilerin arkadaşı Adem Yirik, burada çalışan işçilerin çoğunun kredi kartı olduğunu vurgulayarak "32 gündür maaşım yok. Ek hesaptan ödendi. Taksitin birini ödeyemedim, ikinci taksiti geldi. Sanki biri elimi kolumu bağlamışta kendimi kafesin içindeymiş gibi hissediyorum çalışmayınca ekmek yok, su yok, para yok. Ben 32 gün boyunca gezdim al abicim şu 5 milyonu çay parası yap diyen olmayan. Olmaz da hepimiz sonuçta işçiyiz." dedi.

    Başka maden ocağında çalışan kurtarma çalışmalarında yer altında bulunan arkadaşlarına yardım eden maden işçisi Adem Yirik, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yirik, yaklaşık yarım saat önce maden geldiğini gerekli talimatların arkadaşından devletin sağladığı dalgıçlar sayesinde 20 metre aşağı inildiğini kaydederek “Bu da gösteriyor ki önünde göçük yok. Şuan da hızla suyu çekiyoruz. Göçen yerler onarıldı. Şunda su çekiliyor. 40-50 metre civarında bir şey kaldı tabana inilmesine bu da akşam veya yatsı ezanına biter diye düşünüyorum. Bir veya iki işçiye inşallah ulaşılabilir. Yukarı bacada nefeslik var oraya iki arkadaş gelmiş, eğer ulaşabildilerse onlara ulaşabiliriz.” ifadesinde bulundu.

    Yirik, “Burada yaklaşık dört şirket vardiyalı çalışıyor. Gönüllü olarak çalışıyoruz, yardım amaçlı. Sonuçta işçiyiz arkadaşız, onları kurtarmak için buradayız.” diye konuştu.

    “İLK GÜN ÇOK SIKINTI YAŞANDI”

    Çalışmalarda ilk gün çok sıkıntı yaşandığını dile getiren Yirik, “Çeşitli illerden malzemeler talep edildi. Biri kaza yapmış diğerini getirdiler ilk gün onu indirdik, onu kurduk, oksijen yetersizliğinden sağlıklı çalışmadı. Allah’tan 3 ve 6 metrelik dalgıçlar geldi onlarla su çıkarıldı. Allah’tan onlar geldi de iş görüldü, işi gören şuan da onlar.” açıklamasında bulundu.

    Çalıştığı madende de su baskını olduğunu söyleyen Yirik, “Bizim maden de su baskınları olmuştu. Geçen de söylemiştim arkadaşlara yayında orayı kesmişler. Bizim maden de 4-5 yıl önce patlama oldu. Yalnız bizim düz bacaydı. Yemek saatinde oldu. Saat 4’te patladı. Arkadaşlar bakmış geliyor. O kadar şiddetli değildi. Daha meyilli patladığı için yüksek basınçla geliyor.” şeklinde konuştu.

    “DAHA 23 AY KREDİ TAKSİTİM VAR”

    Yirik, “Krediler daha 23 ay taksitim var. Artık sonuçlar neye varır bilmiyorum. Bakanlar açıklama yaptı, ocaklar kapatılacak mı bilmiyorum. Kapatılırsa kara kara onu düşünüyoruz. Madem ki kapatacaklar iş verecekler. Ben 10 yıldır ocakta çalışırım. 4 bin günü tamamlama 4 ayım kalmıştı. Ben bu 130 günü doldurabilseydim. Keşke bu olaylar olmasaydı da ağız tadıyla çoluğumuza çocuğumuza kavuşabilseydik. Şuan da herkesin ailesinin gözü yaşlı.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.