3. çıkış heyecanı

3. çıkış heyecanı

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, 69 ve 89 yıllarında sağladıkları çıkışın bir benzerini 2009 seçimlerinde de sağlamayı hedeflediklerini söyledi

SAADET’TE ÜÇÜNCÜ ŞAHLANMA DÖNEMİ

Milli Görüş Lideri Prof. Erbakan’ın milletvekili seçildiği 1969’dan sonra 1989’da Konya Büyükşehir Belediyesi ile üç merkez ilçede başkanlığın alınması Saadet çevrelerini yeni bir beklentiye itti. Bir taraftan hareketin 40. yılına ulaşmış olması önemli bir anlam ifade ediyor, diğer taraftan da 1969’da başlayan sürecin 1989’da belediyeler ve arkasından iktidar döneminin gelmiş olması Saadetlileri heyecanlandırıyor.
ÇALMADIK KAPI, SIKMADIK EL BIRAKMIYORUZ
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, kampanyalarında birebir teması öne çıkardıklarını vurgulayarak, “Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyoruz” dedi. Özkafa, 2002, 2004 ve 2007 atmosferini tam manası ile yaşadığını hatırlatarak, “Bu defa farklı. Eskiden ‘hayırlısı olsun’ diyen hemşehrilerimiz, şimdi Konyalı tabiri ile bize ‘bal bıçağı gibi’ sarılıyor” diye konuştu.
KONYA’DA YAŞANACAK GELİŞMELER TÜRKİYE’Yİ ETKİLEYECEK
Konya’nın takdir edileceği üzere Türkiye’ye yön verebilen İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerin hemen başında yer aldığını anımsatan Mustafa Özkafa, “Dolayısı ile Konya’da yaşanacak gelişmeler kısa, orta ve uzun vadede Türkiye’yi etkileyecektir. 69  ve 89 yıllarında sağladığımız çıkışın bir benzerini 2009’da sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef ve beklentimizi boşa çıkarmayacak saha tespitlerine sahibiz” dedi.

Yeniden Saadet dönemi

Saadetli belediye başkan adayları, esnaf ve mahalle ziyaretlerini hızlandırdı. Adaylar, 30 Mart sabahı 5 yıl ara verdikleri hizmetlere tekrar devam edecekleri mesajını verdi

Saadet Partisi Konya Büyükşehir ve merkez ilçe başkan adayları seçimlere az bir süre kala çalışmalarına hız vermiş durumda. Başkan adaylarıyla beraber esnaf gezilerine ağırlık veren partililer, görünürde halkla iç içe olan tek parti durumunda olduklarını söyledi.
VATANDAŞLARA  ÇAĞRI: İYİ DÜŞÜNDÜKTEN SONRA OY VERİN
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Karatay Adayı Mehmet Şen, Selçuklu Adayı Ahmet Selim Laleli ile beraber, Tüyap Tarım Fuarı, Karkent pazarı ve daha sonra da Meram Sanayi gezen Saadetli yöneticiler vatandaşlarla birebir sohbet imkânı buldu.
69, 89’DAN SONRA 2009 ÇIKIŞI
Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, kampanyalarında birebir teması öne çıkardıklarını vurgulayarak, “Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyoruz” dedi. Özkafa, 2002, 2004 ve 2007 atmosferini tam manası ile yaşadığını hatırlatarak, “Bu defa farklı. Eskiden ‘hayırlısı olsun’ diyen hemşehrilerimiz, şimdi Konyalı tabiri ile bize ‘bal bıçağı gibi’ sarılıyor. Demokrasi tarihimiz iyi incelenirse, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim zaferleri dönemini kapatıp, düşüş trendine girdiğini tespit edebiliriz. Ekonomik krizle birlikte bu sürecin 2009 seçimleri ile başlayacağını söylemek yanlış olmaz. Bizim siyasi çizgimiz açısından bakılırsa şunu söylememiz mümkün. Bir defa çizgimiz Türkiye’de siyasetin merkezini değiştirmiştir. AKP ile adres yanılsaması yaşanmış ve geçtiğimiz süreç ortaya çıkmıştır. Şimdi milletimiz asıla dönüşe geçmiştir. Konya, takdir edileceği üzere Türkiye’ye yön verebilen İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerimizin hemen başında yer alır. Dolayısı ile Konya’da yaşanacak gelişmeler kısa, orta ve uzun vadede Türkiye’yi etkileyecektir. 69  ve 89 yıllarında sağladığımız çıkışın bir benzerini 2009’da sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef ve beklentimizi boşa çıkarmayacak saha tespitlerine sahibiz” dedi.
Mustafa Özkafa, Konya üslubuna Türkiye ve dünyanın ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “Konya,  bundan 800 yıl önce bir model ortaya koydu. 8 asır öncesi de coğrafyamız kan ve gözyaşı ile dolu idi. O şartlar altında bugün dahi tazeliğini koruyan Mevlana ve mesajını bu topraklardan üretmeyi başarmış bir şehrin evlatlarıyız. Barış, kardeşlik türküleri yine bu şehirden yükselecek ve ülkeye, dünyaya kabul edilebilir, şifa verici bir ilaç olacaktır. Bu misyonu algılayıp, uygulama sahasına taşıyabilecek derinlik ve kabiliyette bir hareketin mensubu olmak bizi mutlu ediyor. Bu inanç ve azimle Konya’nın 100 yıllık bir dönemini planladık ve Konya’yı Estetik Değerler Şehri haline getirmek için tekrar yola çıktık” şeklinde konuştu.
19 SİYASİ PARTİ İÇERİSİNDEN SADECE 3 TANESİ BASINA YANSIYOR
Mahalle sakinleriyle istişarelerine devam eden Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen, 19 siyasi parti içerisinden sadece 3 tanesinin yaygın basına yansımasını eleştirdi. Başkan Adayı Şen “Saadet Partisi diğer siyasi partiler gibi seçimden seçime çalışan değil her zaman faaliyet gösteren bir partidir. Ancak ulusal basın sanki ülkede 3 parti varmış gibi göstermektedir. Bizi gösterdikleri an biliyorlar ki Türkiye’nin en güçlü partisi Saadet Partisi olacaktır. Ama halkımız şunu iyi bilmektedir ki, ortada esen bir rüzgâr vardır. Şuan rüzgâr ters istikamette esmektedir” dedi.
Türkiye genelinde 60 civarında siyasi parti olduğunu belirten Mehmet Şen, Saadet Partisi’nin, Milli Görüş’ün farkını anlattı. Şen, “Türkiye Cumhuriyeti son 15 yıl içerisinde en güzel, en rahat dönemini 11 aylık Refah-Yol iktidarı zamanında yaşamıştır. Bunlar bizlerimiz sözlerimiz, ifadelerimiz değil, halkın bize söylemiş olduklarınız. Şuan ziraatla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz çok iyi bilirler. Bizim hükümette olduğumuz süre zarfı içerisinde, 1 gecede çiftçilerin ekinlerinin değerleri 3-4 katına çıkartıldı, 1 gecede hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin ürünleri, etleri, sütleri hak ettiği değeri aldılar. Emeklilerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin maaşları 11 ay içerisinde 2 katına çıkarıldı. Dış güçler baktılar ki Türkiye kalkınmaya başladı, bizi iktidardan indirmek için çeşit çeşit oyun oynadılar” dedi.
SAADET PARTİSİ DİĞER PARTİLERDEN FARKLIDIR
Mehmet Şen “Refah-Yol iktidarından sonra gelen tüm iktidarlar ne yazıktır ki halkımıza zarar vermiştir. Kurduğumuz tesisler, fabrikalar, işletmeler bizim zamanımızda faaliyet gösterirken şimdi tamamıyla ya pasifize edilmiş ya da özelleştirilmiştir. Bakınız bizim dönemimizden sonra halkın üzerinde çeşitli oyunlar oynanmıştır. Borsada fiyatlar bir gecede değiştirilmiş, bir gecede dolar patlama yapmış ve halkımız bilerek fakirleştirilmiştir. Bunun içindir ki Saadet Partisi diğer partilerden farklıdır” diye konuştu.
“Önümüzdeki yerel seçimlerde hepimiz Saadet Partisini seçeceğiz ve 5 yıl önce ara verdiğimiz hizmetlerimize kaldığımız yerden 30 Mart sabahı yeniden başlayacağız” diyen Mehmet Şen, şöyle devam etti: “Şuan yönetimde bulunan arkadaşlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Ancak yapılan hizmetler yetersizdir. Çünkü şehir yaşayan bir canlıdır. Her canlı gibi bakım ister, onarım ister, yenilikler ister. Konya’mızın nüfusu her geçen gün artmaktadır. Buna acil olarak tedbirler alınmalıdır. Biz yönetime geldiğimiz zaman alacağımız ilk tedbir Konya’mızda bizim başlattığımız toplu konut faaliyetlerimizi daha kaliteli daha ucuz bir şekilde yapmak olacaktır. Bizim zamanımızda 40 tane yatalak, kimsesi olmayan, yardıma muhtaç vatandaşımız vardı. Biz bu vatandaşlarımızın başta sağlık ve gıda olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamıştık. Bunun yanı sıra iki tane aşevimiz vardı. Ve bu aşevlerimiz günlük yaklaşık iki öğünde toplam 2 bin 800 kişilik yemek dağıtıyorduk. Şuan ne yazık ki 2 aşevimizde kapatılmış, merkez aşevi olmuş ve bu yardımlar azaltılmıştır. Allah’ın izni ile 30 Mart sabahından itibaren halkıyla barışık, kapıları sonuna kadar vatandaşına açık bir belediye anlayışını getireceğiz.”
EĞİTİM-SEN: ÖZKAFA, HİZMETTE ÇIĞIR AÇTI
Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ve merkez ilçe belediye başkan adayları Eğitim-Sen Konya şubesini ziyaret etti. Ziyarete ev sahipliği yapan Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Celalettin Dinç; “Özkafa geçmişte yaptığı başarılı çalışmalardan ve yerel yönetimlerde efsane başarılardan dolayı takdir ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Kendilerini sıcak bir ortamda karşıladıkları için sendika yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Özkafa, Göreve geldikleri andan itibaren işçi ve memurun haklarını iyileştirdiklerini, ücretlerinde maksimum artışları verdiklerini söyledi. Özkafa, “Biz memur ve işçi arkadaşlarımızın maaş artışlarını yapmak için bazı kanunları zorladık ve bu sebepten dolayı da hakkımızda defalarca soruşturma açıldı. Biz 54. Hükümette de görülmemiş zamları verdik, işçi, memur, tüccar ve sanayici rahatladı ve ekonomi şahlandı” dedi. Sendika ziyaretinin ardından Saadet Partili adayların durağı, yeni galericiler sitesiydi. Burada galerici esnafının sorunlarını dinleyen adaylar seçilmeleri halinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve eksikliklerin giderileceğini söylediler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum