'2013'te Ülkeyi Terk Etmesi Gerekenler Artık Terk Etmeli, Silah Bırakmalı'

'2013'te Ülkeyi Terk Etmesi Gerekenler Artık Terk Etmeli, Silah Bırakmalı'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı. Davutoğlu, "Bir taraftan çözüm sürecini devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 Mayıs'ında...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı. Davutoğlu, "Bir taraftan çözüm sürecini devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 Mayıs'ında ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmeye başlamalılar, silahları bırakmaya başlamalıdır." dedi. Davutoğlu, "Silahları bırakmadan sürekli çözüm sürecinden bahsederek silahları Demokles'in kılıcı gibi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizin üzerinde tutmaya devam ederseniz, bunu çözüm süreci ile izah etmek mümkün olmaz. Çözüm süreci bizim için milli bir projedir, yerli bir projedir, özgün bir projedir ve mutlaka başarıya ulaştırılacaktır." açıklamasında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Çözüm süreci konusunda kararlılıklarının süreceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bir hususu da tekrar vurgulamak istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası, vatandaşlarının aidiyet bağıyla kaimdir. Onun için Çözüm Süreci, bizim açımızdan bir milli kardeşlik projesidir, kararlılıkla sürdürülecektir." dedi.

Son zamanlardaki çözüm sürecine yönelik provokasyonlara karşı dik durmaya devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu, "Bir kez daha söylüyorum; çözüm süreci ile kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Kamu düzenini sağlamak için gerekli her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin bundan tereddüdü olmasın. Kimse Çözüm sürecini bahane ederek Türkiye kamu düzeninde bir asayiş problemi çıkarmaya kalkmasın." diye konuştu.

Konuşmasında HDP'ye ve çözüm sürecinin bütün taraflarına seslenen Davutoğlu, "Eğer çözüm sürecini kararlılıkla devam ettirmek hususunda iyi niyetliyseniz, bu iyi niyetinizi gösterin. Çıkın ve çözüm sürecini sabote eden bu şiddet sarmalına, vandalizme karşı olduğunuzu açık yüreklilikle ifade edin, hiç maskelerin arkasına saklanmayın. Siz bu açık yürekli ifadede bulunmanız halinde çözüm süreci ile ilgili diğer adımlar atılmaya devam edilecektir. Ama bir taraftan çözüm sürecini savunuyormuş gibi yapıp diğer taraftan çözüm sürecinin olmazsa olmaz şartı olan kamu düzeni konusunda sürekli provokasyonlarda bulunmaya devam ederseniz biz de hak ettiğiniz mukabeleyi gösteririz." sözlerini kaydetti.

Çözüm sürecini konjonktürel bir hesapla başlatmadıklarını savunan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Başlatırken de kimin hangi adımı atacağını en başından belirleyerek başladık. Bir taraftan çözüm sürecini devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 Mayıs'ında ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmeye başlamalılar, silahları bırakmaya başlamalıdır. Silahları bırakmadan sürekli çözüm sürecinden bahsederek silahları Demokles'in kılıcı gibi Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimizin üzerinde tutmaya devam ederseniz, bunu çözüm süreci ile izah etmek mümkün olmaz. Çözüm süreci bizim için milli bir projedir, yerli bir projedir, özgün bir projedir ve mutlaka başarıya ulaştırılacaktır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.