"20 Gündür Madencilerimiz Çıkarılmayı Bekliyor O Kolomb'la Uğraşıyor"

"20 Gündür Madencilerimiz Çıkarılmayı Bekliyor O Kolomb'la Uğraşıyor"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 20 gündür madencilerimiz yerin altından çıkarılmayı beklemesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kristof Kolomb’la uğraştığını belirterek, " Ülkenin geldiği duruma bakın çünkü bu artık sırça...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 20 gündür madencilerimiz yerin altından çıkarılmayı beklemesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kristof Kolomb’la uğraştığını belirterek, " Ülkenin geldiği duruma bakın çünkü bu artık sırça köşkünde toplumdan uzaklaşmış kendi gündemini oluşturmuş bambaşka bir insanlar topluluğu AKP. Bunlardan hep birlikte kurtulmamız lazım. Küba’ya cami yapacaktı ya, Bursa Nilüfer’de Konak Mahallesi’nde bir Küba Camii var. Cumhurbaşkanına bunu duyuralım da böyle hayallerle uğraşmasın, Ermenek’teki madencilerimizi kurtarsın." dedi. İnce, CHP'den istifa etmeyi düşünmediğini vurguladı.

Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Bursa Nilüfer ilçesinde düzenlenen konferansa katılan İnce, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Grup başkanvekilliği döneminde mesai arkadaşı Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu partiye destek verip vermeyeceği yönündeki soruyu cevaplandıran Muharrem İnce, kendisi için CHP’nin bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Tarhan’la birlikte görev yaptığını hatırlatan İnce, şöyle devam etti: "Beraber grup başkanvekilliği yaptık. Partimizden ayrılmasına tabi ki üzüldüm ama benim partiye bakışımla, sayın Tarhan’ın partiye bakışı aynı olamaz. Benim için CHP bir yaşam biçimi. 15 yaşında bu partinin broşürlerini dağıtmış birisi olarak, gençlik kollarında, ilçe yönetimlerinde, il başkanlığı yapmış birisi olarak, 12 yıl ilçelerde yönetim kurulu üyeliği, başkanlık yapmış birisi olarak, 12 yıl da milletvekilliği yapan birisi olarak benim partiye bakışımla emekli olduktan sonra partiye üye olup, sonra partiden milletvekili olanın bakışı aynı olamaz. CHP benim için ailem gibidir, Atatürk’ün bir emanetidir. Gidenlere üzülürüm; ama partiye bakış açımız aynı değil. Yani ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Milletvekillerinin broşürlerini dağıttım yıllarca, sonunda da milletvekili oldum."

Bir gazetecinin "Tarhan’ın partisi başarılı olur mu?” yönündeki soruyu da cevaplandıran İnce, "Türkiye’de dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen kale CHP’dir. AKP’den kurtulmanın yolu; CHP’yi iktidar yapmaktır. Onun için maceraya gerek yok diyorum." diye konuştu. İnce, CHP’den yeni istifaların da olmayacağını söyledi.

MADENCİLERİMİZ YER ALTINDA, CUMHURBAŞKANI KRİSTOF KOLOMB’LA, KÜBA’YA CAMİ YAPMAKLA UĞRAŞIYOR

Muharrem İnce, açıklamasında Recep Tayyip Erdoğan’ın "Amerika’yı Kristof Kolomb değil, Müslümanlar keşfetti" açıklamasını da eleştirdi. İnce, şunları kaydetti: “Türkiye’de madencilerimiz yer altında boğularak ölüyorlar, çocuklarımız sokaklarda dövülerek öldürülüyorlar. Askerlerimiz sivil kıyafetleriyle eşinin yanında kurşunlanıyorlar. Böyle bir ortamda ülkenin Cumhurbaşkanının konuştuğu şeylere bakın, Kristof Kolomb mu ABD’yi keşfetti, ondan önce Müslümanlar mı keşfetti? Küba’ya cami var mıydı, yok muydu? Küba’da cami yapacakmış, Küba’yı imana getirecek. Böyle bir şey olabilir mi? İsmet Paşa ile uğraştı 10 sene. İsmet Paşa’yı bıraktı şimdi Kristof Kolomb’la uğraşıyor. Yakında Thomas Edison’la da uğraşacağını tahmin ediyorum. ‘Ampülü Edison bulmadı, Bursa AKP il başkanı buldu’ diye açıklama yaparsa hiç şaşırmam. Böyle bir cehalet, böyle bir gündem saptırma toplumdan bihaber. Veresiye yaptığı milletin paralarını çarçur ettiği, veresiye yaptığı sarayında yaşarken gündemden uzak, milletin sorunlarından uzak, emeklilerin geçim sıkıntısından, çocuklarımızın işsizliğinden uzak. 20 gündür madencilerimiz yerin altından çıkarılmayı bekliyor O, Kristof Kolomb’la uğraşıyor. Ülkenin geldiği duruma bakın çünkü bu artık sırça köşkünde toplumdan uzaklaşmış kendi gündemini oluşturmuş bambaşka bir insanlar topluluğu AKP, bunlardan hep birlikte kurtulmamız lazım. Küba’ya cami yapacaktı ya, Nilüfer’de Konak Mahallesi’nde bir Küba Camii var. Cumhurbaşkanına bunu duyuralım da böyle hayallerle uğraşmasın, Ermenek’teki madencilerimizi kurtarsın."

Konferansta büyük ilgiyle karşılaşan İnce’yi bir vatandaşın alnından öpmesi ise kameralarca görüntülendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.