2 imzayla büyük zafer

2 imzayla büyük zafer

Gazeteci-Yazar Mustafa Uzun, “Müslümanlar, son 300 yıldır geriye gidiyor. Sürekli toprak kaybetti. Rahmetli Erbakan hocanın attığı iki imza, Müslümanlara büyük zaferler kazandırdı” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bosna Temsilciliği'nin düzenlemiş olduğu “Ümmet Coğrafyası” adlı konferans gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan konferansa  Gazeteci-Yazar Mustafa Uzun'un yanı sıra AGD Bosna-Hersek Temsilcisi Şenol Karadoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra AGD'yi tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını AGD Bosna-Hersek Temsilcisi Şenol Karadoğan yaptı. Karadoğan, ümmet bilincine sahip gençler yetiştirmenin kendileri için öncelikli hedef olduğunu belirterek, “Allah'ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Birlikten kuvvet doğar. Bunun dışındaki bütün görüşler, bizi tam anlamıyla bir hedefe götürmeyecektir. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Konferans, Erbakan hocayı anlatan videolar ile devam etti.

3-1.20160328094117.jpg

KAN VE GÖZYAŞI HİÇ EKSİK OLMADI

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Mustafa Uzun, Müslüman bölgelere ve bu bölgelerde yaşanan olaylara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İslam coğrafyasındaki sorunlu bölgelerin geçmişten beri var olduğunu, kan ve göz yaşının hiç eksilmediğini konuşmalarına ekleyen Uzun, “Real Madrid futbol takımının maçlarını oynadığı büyük stad, önceden büyük bir külliyeydi. Orada Kur'anlar okunuyordu. Endülüs Müslümanlarının yurduydu.  O dönemde İspanya, İslam ile yoğruldu. Günümüz için bunları söylemek kesinlikle mümkün değil. Müslümanların bir kısmı, İspanya'dan kaçtı. Çünkü bölgede ağır katliamlar yaşandı. İslamı İspanya'da silmek istediler. Halifeliği kaldırdılar. O dönemde 24 büyük ayaklanma yapıldı. Bu ayaklanmalar ile birlikte halifelik tekrar ilan edildi ve tekrar kaldırıldı.  Müslümanların İslami kimliklerini korumaları yasaklandı. Müslümanlar, Hıristiyanlaştırılmaya çalışıldı. Bölgeden kaçmak istedi. Zalim güçler, 10 yaşından küçük çocukların  bölgede bırakılmak şartıyla Müslümanların bölgeden çıkabileceklerini şart koydu. Hiçbir Müslüman bunu kabul etmedi. İspanya'da gizli gizli dinini yaşayanlar, namaz kılıp Kur'an okuyanlar oldu. İspanyollar kadar zalim başka bir millet olamaz. 1. ve 2. Dünya Savaşı hariç, en fazla insan katliamını İspanyollar yaptı. İslam tarihinde Müslümanlar, son 300 yıl epeyi bir gerileme yaşadı. Sürekli topraklar kaybetti. Müslümanlar, bazı yerlerde çoğunluk iken azınlık haline geldi. Erbakan hocanın sayesinde Müslümanlar ilk kez 300 yıl sonra Kıbrıs'ta zafer yaşadı. 2. zaferi ise yine hocanın sayesinde Moro'da yaşadı” şeklinde konuştu.

İNSANLAR MÜCADELE ETMELİ

Konferansın son kısmında Müslümanların neler yapması gerektiğine de değinen Uzun, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İnsan, herşeyden önce bedeninin zekatını verebilmeli. Bazı şeyler için mücadele edebilmeli. Yaşananlar, sadece izlenerek veya dinlenerek bir çözüme kavuşturulamaz. Bu konuda gerekli adımlar atılmalı. Milli birlik ve ahlaktan uzak durulmamalı.” Konferans, plaket takdiminin ardından sona erdi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.