17 Aralık Kararına İtiraz Etti, Vatandaşları Da İtiraz Etmeye Çağırdı

17 Aralık Kararına İtiraz Etti, Vatandaşları Da İtiraz Etmeye Çağırdı

İzmir Barosu avukatlarından Arif Ali Cangı, 17 Aralık düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili savcılık tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz etti. Cangı, konuyla ilgili olarak İstanbul Sulh Ceza...

İzmir Barosu avukatlarından Arif Ali Cangı, 17 Aralık düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili savcılık tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz etti. Cangı, konuyla ilgili olarak İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazını yaptı. İtiraz dilekçesi örneğiyle de bütün vatandaşlara toplu itirazda bulunmaları için çağrıda bulunarak, “Yurttaşın itiraz hakkını oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşların bu hukuksuzluğa itiraz etme hakkı var, itiraz etmelerini istiyoruz.” dedi.

İtirazı mahkeme tarafından reddedilse bile Anayasa Mahkemesi ve AHİM'ye gideceğini belirten Av. Cangı, “Vatandaşların bu tür soruşturmalara müdahale etmesinin önünü açmak istiyorum. Yurttaşın itiraz hakkını oluşturmaya çalışıyorum. CMK’da bu biraz sınırlandırılmış vaziyette. ‘Doğrudan zarar gören’ diye düzenleme var ama soruşturmanın bu şekilde kapatılmasından tüm vatandaşların doğrudan zarar göreceğini düşünüyoruz. Vatandaşların bu hukuksuzluğa itiraz etmesini istiyoruz. Yurttaşların bu tür davalarda taraf olması, müdahil olması, adaletin gerçekleşmesi için gerekli.” diye konuştu.

Takipsizlik kararına itiraz eden Arif Ali Cangı, hazırladığı itiraz dilekçesini örnek göstererek vatandaşları da itiraz etmeye çağırdı. Cangı, "Bir yurttaş olarak adaletsizliğe müdahale edilmesi lazım. Hazine'nin doğrudan soruşturmaya müdahil olması lazım, itiraz etmesi lazım. Bu ortamda Hazine itiraz etmeyeceği için vatandaşların itiraz etmesi lazım. Dosyanın kapatılmasını engellemek lazım. Vatandaş, bireysel olarak ilk defa kamuyu ilgilendiren bir soruşturmaya itirazda bulunmuş olacak. Böylelikle vatandaşların soruşturmalara bireysel müdahalelerde bulunmalarının önünü açıyoruz." diye konuştu.

İstanbul’da düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında üç bakanın oğlu, işadamları, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İranlı Reza Zarrab’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde tutuklanan bakanların çocukları, Zarrab ve Aslan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 18 Ekim 2014 tarihinde de soruşturmayı devralan cumhuriyet savcısı, sanıklarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.