14 Kasım Dünya Diyabet Günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada diyabetin vücutta üretim ve kullanımına ilişkin gelişen bir hastalık olduğu ve günümüzde tedavisinin kesin olarak...

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada diyabetin vücutta üretim ve kullanımına ilişkin gelişen bir hastalık olduğu ve günümüzde tedavisinin kesin olarak mümkün olmadığı belirtildi.

    Açıklamada diyabetli kişi besindeki şekeri yeterince kullanamayınca kandaki şeker miktarının artmasına yol açtığı ve bununda ‘hiperglisemi’ olarak adlandırıldığı belirtildi. Diyabetin yan etkilerinin ise kandaki yüksek glikoz seviyesinin devamlı olduğu kaydedildi. Diyabetin tiplerine de yer verilen açıklamada, 2 tip diyabetin bulunduğu ve günümüzde tedavisinin kesin olarak mümkün olmadığı belirtildi. Ancak iyi bir diyabet kontrolünün normale yakın kan şekeri seviyeleri muhafaza edilerek düzenli ilaç kullanarak, sağlıklı yaşam tarzı ve fiziksel aktiviteler ile mümkün olacağı da belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.