100 TL’lik doğalgaz faturasının 80 TL’sini devlet mi karşılıyor?

100 TL’lik doğalgaz faturasının 80 TL’sini devlet mi karşılıyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez son açıklamasında Devlet tarafından doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguladıklarını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bilecik’teki konuşmasında “100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz.” Diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilecik’in Osmaneli ilçesi organize sanayi bölgesinde yer alan Akgün Şirketler Grubu’nun Osmaneli Seramik ve Vitrifiye Fabrikası’nın temel atma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez burada bir konuşma gerçekleştirdi.

“100 LİRALIK FATURANIN 80 LİRASINI DEVLET ÖDÜYOR”

Yaptığı konuşmada elektrik ve doğalgaz faturalarına değinen Bakan Fatih Dönmez dünyadaki gelişmelerden ülke olarak etkilendiğini ifade ederken “Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz.” İfadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum