Zor maç zor rakip

Zor maç zor rakip

2 haftadır mağlup olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi yarın karşılaşacağı Karşıyaka maçına büyük önem veriyor. Güçlü rakibini mağlup ederek moral tazelemek isteyen Selçuk Kartalları'nın en büyük kozu taraftarı olacak

4 yıl aradan sonra Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi sezonun en önemli maçlarından birine yarın çıkıyor. İyi başladığı sezonda son haftalarda büyük takımlarla karşılaşan ve aldığı mağlubiyetlerle motivasyon anlamında kırılma eşiğine kadar gerileyen Selçuk bu maçı kazanarak yeni bir ivme kazanmak istiyor.

GEÇEN YIL FİNAL OYNADILAR

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin yarın kendi evinde karşı karşıya geleceği Pınar Karşıyaka son yıllardaki başarılarıyla dikkat çekiyor. Geçen sezon Avrupa'nın 3 numaralı kupasında dörtlü finale kadar yükselmeye hak kazanan İzmir ekibi İzmir'de Pınar Karşıyaka ev sahipliğinde düzenlenen dörtlü finalin yarı final ayağında Alman Basketball Bundesliga ekibi EWE Baskets Oldenburg'la karşılaşmış ve rakibini 66-62 yenerek finale yükselmiştir. Finalde Rus temsilcisi Krasnye Krylia ile karşılaşmış ve rakibine 76-77 yenilerek EuroChallenge Kupası'nı 2. olarak noktalamıştır.

BU YIL ULEB'DE MÜCADELE EDİYOR

Bu sezon Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan ULEB Cup'ta mücadele eden Pınar Karşıyaka şuana kadar gösterdiği performansla gruptan çıkma adına önemli adımlar atmış bulunuyor. E Grubunda oynadığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 mağlubiyet olan Karşıyaka grupta ikinci sırada bulunuyor. İzmir ekibi 1 galibiyet daha alması durumunda 3 takımın bir üst tura çıkacağı gruptan çıkmayı garantileyecek.

LİG'DE DE İYİLER

Pınar Karşıyaka Avrupa'da yakaladığı başarıyı lige de yansıtmayı başarıyor. Geçen sezon 5. sırada tamamladığı ligin play-off serisinde çeyrek finalde Fenerbahçe Ülker'i eleyerek yarı finale çıkmış ve yarı finalde şampiyon Galatasary Liv Hospital'e elenmişti. Ege temsilcisi bu başarısını bu sezonda devam ettirmekte kararlı. Sezona Olin Edirne galibiyeti ile başlayan Karşıyaka 8 maçta 6 galibeyet 2 mağlubiyetlik bir performans sergiledi. Bu süreçte Türk Telekom ve Anadolu Efes'e mağlup olan Karşıyaka son hafta ligin namağlup lideri Banvit'i mağlup etmeyi başarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.