Hazine ve Maliye Bakanlığı talimat verdi! 850 milyon adet basılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı talimat verdi! 850 milyon adet basılacak

Türkiye'de enflasyonun etkisiyle Türk Lirası aşırı değer kaybetti. Bu yüzden banknotlarla ilgili yeni kararlar alındı. Son olarak 5 TL'lik banknot yerine 850 bilyon adet madeni 5 TL basılmasına karar verildi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Darphane Daire Başkanı Şenol Yıldız basına değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, darphanenin günlük ortalama 2,5 milyar adet üretim kapasiteleri olduğunu, Kartal'daki yerleşkenin ise hem yeni kapasite oluşturduğunu hem de ana merkezin yedek hattı olduğunu belirtti.

5-tl-1.webp

850 MİLYON ADET 5 TL BASILACAK

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Darphane Daire Başkanı Şenol Yıldız, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 100 milyon 5 lira basılıp piyasaya sürüldüğünü söyleyerek, "Normal tedavül para olan 5 lira piyasaya sürülmeye devam edilmekte olup 20 milyon adedi geçti. 2024'ün sonuna kadar 850 milyon adet 5 liranın piyasaya sürülmesi hedeflendi.

5-tl.webp

Yine benzer şekilde 400 milyonun üzerinde 50 kuruşta bir hedefimiz var. 7 milyon adet 25 kuruş üretim hedefi var. Bunlar Hazine ve Maliye Bakanlığının bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda konulmuş rakamlardır" diye ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum