Zor maç olacak

Zor maç olacak

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Hacettepe maçının sanıldığı gibi kolay olmayacağını, dolayısıyla da, bu maçı şehir olarak hep birlikte kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, yarın oynanacak Hacettepe’nin ligde konumuna bakılarak kolay maç olacağını düşünmenin doğru olmadığını belirterek, “Zor olacağını biliyoruz. Eksiklerimizde aramıza döndü. Sahada oyuncularım, tribünde de taraftarlarımız el ele vererek bu önemli maçı kayıpsız geçeceğiz” dedi. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Giray Bulak, lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerine inandığını belirterek, “Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya çok güzel bir ortamda kamp yaptık. Antrenmanların yanı sıra Eskişehirspor ve Rubin Kazan ekipleriyle iki özel karşılaşma oynadık ve yapmak istediklerimizin neresinde olduğumuzu görme imkanı bulduk. Pazartesi günü Konya’ya döndük. Ara vermeden hazırlıklarımıza devam ettik. Dolayısıyla futbolcularımızda ufak çaplı bir yorgunluk oluştu. Bu nedenle bugünkü antrenmanı iptal ettik. Oyuncularımız kendilerini yenileme çalışmaları yapacaklar.”  
KOLAY MAÇ OLMAYACAK
Hacettepe ile oynanacak maçla ilgili görüşlerini de açıklayan Bulak, “Cumartesi günü oynayacağımız Hacettepe maçına konsantre olduk. İyi çalışıyoruz ama son iki haftayı iyi değerlendiremedik. İstediğimiz sonuçları alamadık. Bize alt sıralardan kurtulma adına katkı sağlayacak puanları alamadık. Geçmişe takılı kalmak istemiyoruz. Cumartesi günü Hacettepe ile çok önemli bir maç oynayacağız. Hacettepe’nin puan durumuna bakıp aldanmamak lazım. İyi oyunculardan kurulu, savaşan, mücadele eden bir ekip. Zor olacağını biliyoruz. Kazanmak için çok mücadele etmemiz ve rakipten daha fazla istediğimizi göstermemiz lazım. Buna seyircimizin de destek vermesi gerekir. Kendilerini maça bekliyoruz. Takımımızın son düdüğe kadar desteklemelerini istiyoruz. Onlara çok ihtiyacımız var ve çok iş düştüğüne inanıyorum. O nedenle Hacettepe Spor maçına var gücümüzle iyi hazırlanıyoruz. Şehrin desteğine ihtiyacımız var. Burada başarıyı getirecek sadece futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu değil, basınımız, taraftarımız, tüm Konyaspor camiamızın desteğiyle bu zorlu sınavı kayıpsız geçeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
TAKIMDA STRES DİYE BİRŞEY YOK
Bulak, bir basın mensubunun “Takım üzerinde özellikle iç sahada kazanamamanın bir strese neden olduğu görüşüne katılıyor musunuz?’ sorusuna “Ligde 31 puanlı takımda değil tüm takımların üzerinde tabiî ki bir baskı var. Küme düşme sıkıntısını herkes yaşıyor. Biz de bunun tam ortasındayız. Gerekli puanları bir an önce alıp önümüzdeki haftalara takımımızı daha iyi taşımak istiyoruz. O nedenle kritik bir maç oynayacağız. Ligde alınacak her puanın takımlara büyük katkı sağlayacağı gerçeği ortada. Hacettepe maçından alacağımız 3 puanın kalan haftalarda bize neler getireceğinin bilincindeyiz. Takımımın üzerinde söylendiği gibi kazanamama stresi diye bir şey yok. İç saha sendromunu aşabilmiş, çözebilmiş değiliz. Daha çok atak oynamaya çalışıyorsunuz, ileri çıkıyorsunuz ve yakalanıyorsunuz. Gerçi bunu tam kadro olarak oynadığımız Beşiktaş maçında hissetmedik. Galatasaray karşısında yenildik ama yine hissetmedik. Antalyaspor maçını kazandık. Ama Gaziantepspor ile oynadığımız maç eksiklerimizin ve sıkıntılarımızın fazlasıyla hissedildiği bir oyun oldu. Yeni oluşturacağımız sistemde bu olmayacak diye düşünüyorum. Fakat rahatsızlıklardan dolayı bunu tam anlamıyla uygulayamadık. Eksiklerimizde aramıza döndü. Artık bundan sonra iç saha maçlarımızda ve deplasmanlarda çok fazla talihsizlik yaşamayız diye düşünüyorum” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum