Maymun çiçeği virüsü alarmı! DSÖ haritasında Konya detayı dikkat çekti

Maymun çiçeği virüsü alarmı! DSÖ haritasında Konya detayı dikkat çekti

Dünya genelinde Maymun çiçeği virüsü için kırmızı alarm verildi. Vaka tespit edilen ülkelerin Türkiye ve Konya'ya yakınlığı dikkat çekti.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Afrika kıtasında yoğun şekilde görülen Maymun Çiçeği Virüsü için acil durum ilan etti. Sağlık Bakanlığı, DSÖ'nün küresel S.O.S. verdiği maymun çiçeği için, "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı. Buna rağmen vatandaş durumun ne kadar ciddi olduğunu merak ediyor. Türkiye'de herhangi bir vaka sayısının olup olmadığı sorgulanıyor.

dso-93.webp

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ VATANDAŞI BİLGİLENDİRECEK

Türk Tabipleri Birliği de maymun çiçeği salgınına ilişkin açıklama yaptı. TBB, Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel boyutta acil durum ilan etmesinin ardından yayımladığı açıklamasında maymun Çiçeği (Mpox) ile ilgili verileri ve çalışmaları yakinen takip edeceklerini ve konuya ilişkin kamuoyunu düzenli olarak bilgilendirecekleri belirtildi.

dso-3.webp

DSÖ HARİTASINDA KONYA DETAYI

Maymun Çiçeği Virüsünün hangi ülkelerde görüldüğü merak ediliyor. En çok Afrika kıtasında görülen virüs Türkiye için de büyük tehdit oluşturuyor. Vaka sayısı henüz tespit edilemedi. Virüsün yayılım gösterdiği ülkeler ise Türkiye'ye çok yakın. Mısır'da Maymun Çiçeği Virüsü tespit edildi. Türkiye Mısır ile yoğun bir ticareti devam ettiriyor. Bu yüzden Türkiye'ye virüsün gelebilme ihtimali var. Vaka haritasında Konya'nın da görülmesi dikkat çekti. Henüz Türkiye'nin hiçbir ilinde vaka tespit edilemedi.

maymun-cicegi.webp

Kaynak:Haber Merkezi